2012.október 18. A HÁLAADÁS JELLEMEZZEN

"Továbbá, Atyámfiai, amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek, ha van valami erény és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok."
(Filippi 4:8)


Azt tanítjuk gyermekeinknek, hogy ne panaszkodjanak, de vajon gyakoroljuk-e, amit prédikálunk? Elisabeth Elliot úgy emlékezik vissza a dél-amerikai dzsungelben élő gyerekekre, akik között szolgált, hogy azok soha nem panaszkodtak, mert nem tanították meg őket panaszkodni. Figyeld meg szívedet! Figyeld meg szavaidat! Figyeld meg cselekedeteidet! Azt tanítod-e gyermekeidnek, hogy legyenek hálásak Isten áldásaiért?

Próbálj meg egy apró kísérletet: Tudatosan igyekezz arra, hogy egy egész héten át hálás legyél. Ha nem vésted még be emlékezetedbe a Fil. 4:8-at, akkor most tanuld meg, és dönts úgy, hogy egy hétig arra gondolsz, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami jó hírű. Kérd Istent, hogy növelje szívedben a hálás lelkületet!

Vezess egy füzetet, és írd le, mi történt a hét alatt. Határozd el, hogy a kísérlet ideje alatt nem kérsz semmit, nem panaszkodsz, nem mérgelődsz, nem sóvárogsz olyan dolgok után, amiket meg szeretnél szerezni. Ugyanezen a héten mondd el családod tagjainak, miért vagy hálás velük kapcsolatban! Köszönd meg Istennek az áldásokat, és fejezd ki férjednek, gyermekeidnek, környezetednek is! Köszönd meg barátaid barátságát! Ne felejtsd el, ha rosszkedvű vagy amiatt, amivel nem rendelkezel, akkor azt is eltékozlod, amid van.
Linda Dillow



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések