2012. október 17. SOHASEM ELÉG

Mi a helyzet a karácsonyi ajándékokkal?

Múlt karácsonykor a helyi újság a következő riportot tette közzé: "A karácsonyi vásárlások olyan mértékű túlzásokhoz vezettek, hogy bizonyos családok egészen a nyári hónapokig fizetik az előző tél idején felhalmozott adósságot."
Tényleg ezt akarja Krisztus?
Phyllis barátnőm férjével együtt úgy határozott, hogy lépéseket tesznek a karácsonyi túlköltekezés leküzdésére. Új szokást vezettek be családjukban az ünneppel kapcsolatban. Elmondta nekem:

Egyik karácsony után, amikor túl sok ajándékot vettünk, és úgy éreztük, elveszítettük az ünnep csodáját, imádkoztam néhány új ötletért egyetemista és családos gyermekeinket illetően. Hogyan tudnánk igazán kifejezni azt, ami valóban lényeges számunkra? A következőt döntöttük. Két hónappal karácsony előtt minden gyermekünknek írtunk egy levelet, amelyben az állt, hogy a nekünk szánt ajándék árát valaki olyanra költsék, akinek kevesebb van, mint nekik. Egy kis kártyára írják rá, mit tettek Jézus nevében értünk, és ezt tegyék a fa alá.
Amikor eljött a karácsony, nagy öröm volt elolvasni a kártyákat, és látni gyermekeink ötleteit. Sokkal kevesebb ajándék volt a fa alatt, de sokkal több öröm! Egyik fiúnk egy tengerentúli árvát segélyezett a nekünk szánt ajándékból, a többiek különböző segély misszióknál takarítottak, és hontalanoknak segítettek.

Magadból adni valamit bármikor nagyszerű lehetőség, nem csak karácsonykor. Ksgyerekek is képesek ezt megérteni. Miért ne javasolnád, hogy családtagjaid az "Angyalfának" (gyűjtés olyan gyerekek számára Amerikában, akiknek szülei börtönben vannak) adjanak ajándékot egymás megajándékozása helyett. Kérd Istent, hogy adjon ötleteket számodra az ajándékozásban, és biztasd gyermekeidet is, hogy ne vásároljanak, hanem magukból adjanak Anyák napjára vagy más alkalomra. Javasolhatod nekik, hogy bónusz jegyeket adjanak neked, amit a következő évben bármikor beválthatsz, és ők zokszó nélkül segítenek.
Tartsatok ötletbörzét barátnőiddel, hogyan mondhatjátok, hogy Elég! az ajándékokra való túlköltekezésből.
(Linda Dillow, Akinél a szív lecsendesül)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések