2012. október 10. Isten szemszögéből a "sohasem elég" 3.

Amikor egy nő az anyagi javakban keresi a megelégedettségét, egyre mélyebbre süllyed az elégedetlenségbe, mert a megkívánt dolgok fokozatosan magukhoz láncolják. A Bibliában sok utalást találhatunk a pénzre. Egészen világos, hogy Isten komolyan figyelmeztet bennünket a gazdagsággal kapcsolatban. Eddig kettő, a Bibliában található alapigazságot néztünk meg: 1:Minden Istené, 2:Szívünk hozzáállása az igazi kérdés.
Ma gondolkodjunk el a harmadik igazságon:

Isten az első, az anyagiak csak a második helyen vannak.

"Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak." (Mt. 6:24)
A jelentése világos: Pénzedet ne tedd isteneddé. Az ige sehol nem mondja, hogy a pénz vagy a vagyon gonosz. Ha úgy hallottad ezt a bibliai idézetet, hogy "A pénz minden gonoszság gyökere", akkor helytelenül idézték. Az ige azt mondja, hogy "minden rossznak gyökere a pénz szerelme" (1Tim. 6:10).
Arra is fel vagyunk szólítva, hogy "Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert Ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged" (Zsid. 13:5)
Mondta-e a házad, konyhabútorod, vagy gyönyörű új ruhád: "Soha nem hagylak el"? Miért döntünk úgy, hogy az átmeneti dolgokat tartjuk lényegesnek, amikor Isten megígérte nekünk, hogy soha nem fog elhagyni? Nem szolgálhatjuk Istent és a pénzt is. A sorrend világos: Isten az első, az anyagi javak csak utána következnek. Kit szolgálsz? Mi áll figyelmed központjában?
(Linda Dillow: Akinél a szív lecsendesül...)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések