2012. október 27. MIMI ÉLETCÉLJA

Amikor Mimi Wilson harmincéves lett, elkezdte kutatni, hogyan váltak kiváló nőkké a példaképének tekintett asszonyok. Meg akarta fejteni titkukat, hogy kövesse őket. Így mesél erről:
"Könyveket olvastam, megfigyeltem, tanulmányoztam különböző nőket, feltettem sok-sok kérdést. Isten vágyat helyezett el bennem a céltudatos élet után. Úgy éreztem, mintha egy szobába vezetett volna, melynek megértés volt  a neve. Ebben a szobában a következő kérdéseken gondolkoztam: Miért vagyok itt? Merre felé tartok? Mi az életcélom? Közben észrevettem, hogy az első szoba után egy második is következik, döntés néven. A kérdések megválaszolása csak az első lépés volt. Most már annak alapján kellett cselekednem, amit felfedeztem a megértés szobájában. Ez magában foglalta döntéshozatalt is.
Mire harminckét éves lettem, az örökkévalóság távlatában láttam életemet. Felismertem, hogy az örök élet nem halállal kezdődik. Már elkezdődött! Így magam elé képzeltem életemet egy vég nélküli vonalon, melynek most a baloldali végén álltam, és néztem a vége felé a jobb oldalon.

                 Mimi
                  32------------------------------------------------------------------- 80


Két fontos kérdés merült fel bennem: Először, mivé szeretnék válni 80 éves koromra? Ez könnyű kérdés volt, ismertem rá a választ.

* A megelégedettség asszonyává
* A bölcsesség asszonyává
* Az istenfélelem asszonyává


A második kérdés- melynek megválaszolása hosszabb időt igényelt - a következő: Hogyan válhatok ilyen nővé? Tudtam, hogy Isten jellemének mélyebb megismerése az első lépés."

Mimi harminckét évesen kezdte el, hogy minden héten egy délelőttöt imádsággal és Isten megismerésével töltött. Ha már megpróbáltál valamikor úgy imádkozni, hogy három kisgyermek mászkál körülötted, akkor megérted, hogy ezt nehéz volt megvalósítani. Hogyan sikerült Miminek? "Nem akartam, hogy gyermekeim meggyűlöljék az én Istenemet, mivel ez idő alatt csak rá figyelek. Ezért ima előtt a gyermekeimre nagyon odafigyelve úgy töltöttem velük időt, hogy az kárpótolja őket. Megérte az erőfeszítést? Megmozgattam volna eget és földet, csakhogy az én Urammal tölthessem ezt a bensőséges időt, mert ő megmutatta magát nekem. Egy ilyen imában töltött idő után új szemszögből láttam az örökkévalóságot, és hetenként emlékeztetett Uram, hogy vele fogom tölteni életemet. Képes lettem az örökkévalóság szempontjából szemlélni a mai napot, problémáival együtt."

Mimi egy belső döntést hozott, hogy az ismeretből (a megértés szobájából) a cselekvésbe (a döntések szobájába) lép tovább. Nagy hálával gondol vissza ezekre a belső döntésekre, melyekben elszánta magát az istenfélelemre, bölcsességre és megelégedettségre. Ezt mondta: "Megjátszhatod a jóságot, de az istenfélelmet nem lehet utánozni."

Mimi folyamatosan haladt előre célja megvalósításában, és döntése jelentős változást hozott életében. Húsz év telt el, hogy megkezdte határozott életcéljának megvalósítását. Szépen haladt "örökkévaló vonala" mentén.

                                                                Mimi
32-----------------------------------------52--------------------------------------------80

Mimi barátnőjeként elmondhatom, hogy ő egy megelégedett, bölcs, istenfélő asszony. Milyen izgalmas már most magam elé képzelni, milyen lesz továbbhaladva az örökkévalóság felé vezető úton!  (Linda Dillow)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések