2012. október 23. EGY MEGHATÁROZOTT CÉL

Túl kell lépni a rövidlátáson, és olyan nőkké kell válnunk, akik előtt cél van. Kezdetnek rögtön igen hasznos, ha írásban meghatározzuk életcélunkat, mit hiszünk, és hol akarunk lenni. Sok olyan személy, aki nagy hatással volt a történelem alakulására, írásban fogalmazta meg életcélját. Kettőt továbbadok ezek közül, melyek mélyen hatottak rám. Az első a lánglelkű prédikátor, Jonathan Edwards tollából származik, az 1700-as évekből. Szinte érzem életcéljának erejét, mely szavaiból árad:


Elhatároztam, hogy erőm teljes bevetésével élek egész életemben.
Elhatároztam, hogy egyetlen percet sem mulasztok el, hogy valami előremutatót tegyek a tőlem telhető leghatékonyabb módon.
Elhatároztam, hogy soha semmi olyat nem teszek, amit másokban megvetek.
Elhatároztam, hogy soha semmit nem teszek bosszúból.
Elhatároztam, hogy soha semmit nem teszek, amit félnék megtenni, ha az lenne életem utolsó órája.

Jonathan Edwards életcéljának megfogalmazását elhatározásként írta le, míg Betty Scott Stam az övét ima formájában:

Uram, feladom minden saját tervemet és célomat, minden saját vágyamat és reményemet, és elfogadom a te akaratodat. Átadom magamat, életemet maradéktalanul neked, hogy a tiéd legyen örökre. Tölts meg és pecsételj el Szentlelked által. Használj, ahogy akarsz, küldj oda, ahova akarsz, végezd el teljes akaratodat életemben bármilyen áron, most és örökké.

Betty megélte ezt az imádságot, amikor férjével együtt misszionárius lett Kínában, és mártírhalált haltak, miután a kommunisták 1949-ben hatalomra kerültek. A személyes életcél e különleges imáját sokan magukévá tették, többek között Elizabeth Elliot is, aki még kislány korában bemásolta Bibliájába és aláírta. Ez az ima mennyire segíthette őt, amikor pár évvel Betty halála után az ő férjét is éppen azok az auka indiánok ölték meg, akik között szolgálni akart az őserdőben.

A következő napokon szeretném bemutatni négy érett barátnőmet (érett alatt azt értem, hogy már jár nekik bizonyos nyugdíjas kedvezmény), akiket arra kértem, hogy mondják el, mit jelent nekik, hogy van célja az életüknek. Phyllis, Jean és  Mimi nagymamák. Ney egyedülálló, de lelki gyermekei az egész világon megtalálhatók. Azért imádkozom, hogy Isten történetük segítségével arra indítson téged, hogy a helyes életcélt tűzd magad elé, és így elmondhasd: "Ez a célom, tudom merre tartok."
(Llinda Dillow)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések