2012. október 4.

"Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt, és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban." (Fil. 4,5-7)


Istenem, adj kegyelmet, hogy belenyugvással fogadjuk a megváltoztathatatlant, bátorságot, hogy változtassunk azon, amin változtatni kell, s bölcsességet, hogy felismerjük a kettő közti különbséget!  

Reinhold Niebuhr


Amikor az életben megpróbálunk különbséget tenni azok között a dolgok között, amelyeket meg kell tanulnunk elfogadni, és azok között, amelyeket megváltoztathatunk, szívünkben és elménkben gyakran aggodalom születik. De ez az aggodalom, természetesen, felesleges, és kerékkötője annak, hogy békére leljünk. Mivel csak Isten elég bölcs ahhoz, hogy megadja a kérdéseinkre a választ, szándékosan kerülnünk kell az aggodalmaskodást, helyette kérleljük elszántan Istent, hogy lásson el a szükséges belátással. Ma Isten békessége őrködjön szívünkön és lelkünkön, miközben kérdéseinkkel és kéréseinkkel hozzá fordulunk.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések