2012. október 9. Isten szemszögéből a "sohasem elég" 2.

Amikor egy nő az anyagi javakban keresi megelégedettségét, egyre mélyebbre süllyed az elégedetlenségbe, mert a megkívánt dolgok fokozatosan magukhoz láncolják. A Bibliában sok utalás található a pénzre. Egészen biztos, hogy Isten komolyan figyelmeztet bennünket a gazdagsággal kapcsolatban. Jézus 39 példázatából 16 foglalkozik ezzel a témával. Tegnap arról gondolkodtunk, hogy mindenünk Istené.
Ma nézzük meg a 2. alapigazságot:
SZÍVÜNK HOZZÁÁLLÁSA AZ IGAZI KÉRDÉS.

A Zsolt. 62:11/b-ben olvassuk: "Ha gyarapszik is vagyonotok, ne bizakodjatok el!" Isten nagyon figyeli, hol van a szíved, hol van a kincsed! Hallgasd Jézus szavát: "Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák, és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is." (Mt. 6:19-21)
Szavai nem lehetnének világosabbak. A mennyben kell kincseket gyűjtenünk, nem pedig a földön, ahol a moly lyukat rág ruhánkon, és a rozsda megemészti fémtárgyainkat. A mennyben elhelyezett értékeket soha nem veszíthetjük el.
Kérdezd meg magadtól: Hol van a kincsem? Hol van a szívem? Egyszerű kérdések, pedig a válaszok meghatározzák ki vagy, és miért élsz. Ha  a kincsed a földön van, a szíved is a földön lesz, és akkor az anyagi dolgok fognak uralkodni rajtad.
Gyorsan meghatározhatod, hol van a szíved, ha átgondolod,hogy mivel rendelkezel, és utána megválaszolod a következő kérdést: Tételezzük fel, hogy ezt a kincset elveszíteném, tönkremenne vagy ellopnák holnap. Hiányolnám-e annyira, hogy Istenbe vetett bizalmamat meggyengítené, vagy megelégedettségem és kapcsolataim kárt szenvednének? Ha a válaszod igen, akkor a kincsed a földön van.
(Linda Dillow: Akinél a szív lecsendesül...)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések