2012. október 8. Isten szemszögéből a "sohasem elég"

"Adjatok meg valakinek mindent, amit akar, és abban a pillanatban a minden már nem lesz minden." (Kant)


Amikor egy nő az anyagi javakban keresi megelégedettségét, egyre mélyebbre süllyed az elégedetlenségbe, mert a megkívánt dolgok fokozatosan magukhoz láncolják.
A Bibliában nagyon sok utalást találunk a pénzre. Egészen világos, hogy Isten komolyan figyelmeztet bennünket a gazdagsággal kapcsolatban. Jézus harminckilenc példázatot mondott, ebből tizenhat foglalkozik a gazdagsággal. Az ige egyértelműen beszél arról, hogy Isten gyűlöli a kapzsiságot. Hogy vélekedik Isten a bőségről?
1. alapigazság:
MINDEN ISTENÉ. "Tied, Uram, a nagyság, a hatalom és a fenség, a ragyogás és a méltóság, bizony minden, ami a mennyben és a földön van! Tied Uram, az ország, magasztos vagy te mindenek feje! Tőled ered a gazdagság és a dicsőség, Te uralkodsz mindenen. A Te kezedben van az erő és a hatalom, a te kezed tehet bárkit naggyá és erőssé...Bizony tőled van minden, és csak azt adtuk neked amit kezedből kaptunk." (1Krón 29:11-14)
A fenti versek szerint minden anyagi gazdagság, amivel rendelkezünk, kölcsönben van nálunk Istentől. Ő mindennek a tulajdonosa, nem pedig mi. Ezért nem azon a kérdésen kell töprengenünk, hogy Mennyit adjak, hanem, hogy Mennyit tartsak meg.
Valaki természetesen ezt mondhatná: "Kemény munkával kerestem meg ezt a pénzt!" Bizonyos értelemben ez igaz. De ki adta a képességet annak a munkának az elvégzésére? Ki tette lehetővé  bölcsességében és gondoskodásában, hogy megkapjuk azt az állást, és azt, hogy egy gazdag országba szülessünk?
Isten minden dolog áldott irányítója. Ezért mondja Jakab:"Ne tévelyegjetek szeretett testvéreim: minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság atyjától száll alá..." (Jak. 1:16-17)

(Linda Dillow: Akinél a szív lecsendesül...)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések