2012. október 26. ÉLETCÉLUNK MEGTALÁLÁSA

Következzék most Ney barátnőm életcélja:


Ney Bailey életcéljának meghatározását két igeszakasz és egy imádság írja le. Huszonnégy éves korában a Róm. 8:28-29 versei alapján indult el:

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. Mert akiket eleve kiválasztott, azokról eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez.

Ney életcélja az volt, hogy hasonlóvá váljon Krisztushoz, és ezért életének bizonyos körülményeire teljesen személyesen alkalmazta ezeket a verseket. "Amikor olyan dolgok történtek, melyeket nem kívántam, megköszöntem az Úrnak, még akkor is, ha nem értettem azokat. Tudtam, hogy a fájó körülmények is eszközök az ő kezében, hogy átformálja életemet."
Tíz évvel később Isten egy másik igét tett nyomatékossá Ney szívében. Letérdelt, és eldöntötte, hogy az Ézs. 61:1-3 alapján fog élni:

Uramnak, az Úrnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az Úr. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. Hirdetem az Úr kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállásának napját, vigasztalok minden gyászolót. Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az Úr ültetvényének: őt ékesítik.


Ney barátnőjeként csodálattal látom, hogy élete mennyire bizonysága ezeknek a verseknek. Ő valóban jó hírt hoz a szenvedőknek, bekötözi a megtört szíveket, és szabadulást hirdet a foglyoknak és a megkötözötteknek. Ténylegesen adja az öröm olaját a gyász helyett, a dicsőítés ruháját a csüggedés lelke helyett.

Húsz évvel később Ney meghallotta a következő imát, és ettől kezdve magáévá tette:

Úr Jézus, felajánlom neked
Mindazt, ami vagyok,
Mindazt, amivel rendelkezem,
Mindazt, amit teszek,
Mindazt, amit szenvedek,
Most és mindörökké.

Ney személyessé akarta tenni ezt az imát, ezért vett négy lapot, és ezt írta rájuk: 1. Mindaz, ami vagyok, 2. Mindaz, amivel rendelkezem, 3.Mindaz, amit teszek, és 4. Mindaz, amit szenvedek.
"Mindent leírtam, amiről csak úgy gondoltam, hogy beletartozik ebbe a négy kategóriába. Tudtam, hogy mindent, amit a lapokra írtam, fel kell ajánlanom az Úrnak, ezért a felsorolásom elkészítése után megköszöntem őket Istennek, és átadtam neki áldozatképpen." - mondja Ney.

Ney életcélja az évek során még jobban kiteljesült, és Isten saját képmására végzett átformáló munkája gyönyörűen kiábrázolódik Ney életében mindazok számára, akik ismerik.
(Linda Dillow)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések