2012. október 20. LÉGY RÉSEN!

Isten világossá tette, hogy elégedettek legyünk azzal, amink van. Ha továbbra is a még többet mentalitásban élünk, nem leszünk elégedettek. Megkapni, amit akarunk: boldogság. Azt akarni, amink van: megelégedettség.
Egy történetet hallottam a sátán ügynökeiről, akiknek nem sikerült bűnre csábítani egy istenfélő asszonyt.

Megpróbáltak kísértésbe csalni egy keresztyén férfit is a hatalom és a jutalom ígéretével. Ez sem sikerült. A sátán a következőt mondta ügynökeinek:
-Azért voltatok sikertelenek, mert túl durva módszereket alkalmaztatok, olyanoknál, akik őszintén keresik Istent.
Figyeljetek meg engem!
Nagy óvatossággal közelítette meg az istenfélő asszonyt, és a fülébe súgta:
-Legjobb barátnőd ölébe egymillió dolláros örökség hullott, és megvette a legszebb házat, amilyet valaha is láttál!
A nő arca elkomorult, szemében a kapzsiság fénye lobban fel. A sátán győzött.


A legjobb védekezés a sátán csapdáival szemben, ha az a bizonyosság tölt be, hogy örökkévaló kincsekért élünk, nem pedig földiekért. Tölts el most néhány percet a következő versek átgondolásával. Lépj be Isten jelenlétébe, és imádkozva olvasd el a következő igéket!

* Minden gazdagságnál nagyobb öröm, ha intelmeid szerint élhetek. (Zsolt. 119:14)

* Add, hogy szívem intelmeidre hajoljon, ne a haszonlesésre! Fordítsd el tekintetemet, hogy ne nézzek hiábavalóságra, a te utadon éltess engem! (Zsolt 119:36-37)


Szent Atyám, bocsáss meg nekem! Kívánságaim, az étvágyam és a vágyaim uralkodnak rajtam. E világból való kincseket gyűjtök. Változtass meg! Vezess a jó irányba, adj erőt Szentlelked által, aki gyenge testemben lakik! Vágyom elégedett lenni azzal, amim van. Szeretném a Te dicsőségedre használni mindazt, amit adtál nekem.
(Linda Dillow: Akinél a szív lecsendesül)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések