2012. október 3. KAPCSOLATAIM ELFOGADÁSA

DÖNTÉSEK KAPCSOLATOKRÓL

Milyen titkos döntéseket kell meghoznod kapcsolataidban? Az enyémeket így fogalmaztam meg:

*   Azt választom, hogy hű leszek Istenhez
*   Azt választom, hogy megbocsátok másoknak, és ennél még többet is teszek.
*   Azt választom, hogy a szeretet és áldás szavait mondom.


Másokat - férjet, gyermekeket, barátokat, szobatársat, munkatársat, rokonokat - nem irányíthatunk. Nem hozhatunk döntéseket mások helyett, csak a magunk nevében, Mi  azonban bízhatunk Istenben, és fegyelmezhetjük magunkat! Saját részünket megtehetjük, hogy békességet munkáljunk kapcsolatainkban - és ez megelégedettséget hoz.
Catherine, egy kedves barátnőm, levelet kapott lányától, akivel a kapcsolatot évekkel azelőtt megszakította. A levélben a lánya családi híreket közölt, de a sorok között ez az üzenet volt érezhető: "Kérlek, fogadj el! Kérlek, bocsáss meg!"
Catherine a lányától a múltban kapott sebek miatt alig volt képes elolvasni a levelet. Szerette Christ, mégis a keserűség töltötte be lányával valókapcsolatát. Nemtudta, mit mondjon,  és azt sem, hogy hogyan is mondja. Így aztán nem mondott semmit.
Két év telt el, mire Catherine megkérte egyik bizalmas barátnőjét, hogy segítsen megírni a lányának szánt válaszlevelet. Megcímezve, felbélyegezve, imádság után feladta a levelet. Egy nappal Catherine halála után érkezett meg. Isten kegyelméből Catherine képes volt kifejezni megbocsátását és szeretetét lánya felé, de nem mindenki kapja meg ezt a lehetőséget.  Az élet gyorsan elrepül. Isten felhasználta Catherine esetét az én biztatásomra, hogy ne várjak, hanem most bocsássak meg.
Kedves barátnőm, ne engedd, hogy bármi - büszkeség, harag, vagy az, hogy nem tudod, mit hogyan mondjál - utadba álljon, hogy felkínáld megbocsátásodat másoknak!
(Linda Dillow)





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések