Nincs megbánás


Mert az Isten szerinti szomorúság megbánhatatlan megtérést szerez az üdvösségre
(2Korinthusi levél 7. fejezet, 10.)

Miért nincs az üdvösségben megbánás? A megváltás annyit jelent, hogy rádöbbenünk semmi voltunkra a Szent Isten előtt. Amikor ez tudatosul bennünk, a világi értékítéletünk átrendeződik a tékozló fiúhoz hasonlóan, aki így szólt édesapjához: "Atyám, vétkeztem az ég ellen és te ellened, és nem vagyok méltó arra, hogy fiadnak nevezzenek." (Lukács 15:21)
 

Én ezt a saját életemben így fogalmaznám meg: "Inkább ülök ebben a tolószékben ismerve Őt, mint a lábamat használva Őnélküle." Nem bántam meg semmit. És ezt őszintén mondom. Minden más elhalványul az Ő ismeretének a fényében.


Amikor úgy látod magad mint egynek a legcsekélyebbek között, ha úgy tekintesz magadra mint a legutolsóra, a legkisebbre és az elveszettre, akkor Isten mindenné fog válni számodra. Egyszer csak azt veszed észre, hogy magához von téged különböző tevékenységeiden keresztül. Bach zenéjét hallgatva Istenre gondolsz. Vagy amikor egy zajos, leterhelt nap után egy fa alatt üldögélsz, gondolataid Felé terelődnek. Akár egy hagyma pucolása közben is megállsz, csak azért, hogy megcsodáld egymásba boruló leveleit. Minden az Úrra fog emlékeztetni. Az első Korinthusi levél 3. fejezetének a 21-23. verse így fogalmazza ezt meg: "mert minden a tietek;...akár a világ, akár az élet, akár a halál, akár a jelenvalók, akár az eljövendők: minden a tietek...Ti viszont a Krisztuséi vagytok, Krisztus pedig Istené."

 
Isten szerinti szomorúság bűnbánathoz vezet, mely az üdvösséggel ajándékoz meg, ezért nincs helye a megbánásnak. Szeretnéd tisztán és mélyen megélni a megelégedettséget Krisztusban? Szeretnéd megtapasztalni, hogy nincs benned megbánás? Nincsenek zavaró, "Mi lenne, ha" kérdések? Lásd meg magad úgy, mint a tékozló fiú, mint aki nem méltó, hogy Isten gyermekének neveztessék... és akkor minden a tiéd lesz, mert "Krisztusé vagy, Krisztus pedig Istené."

Uram, arra vágyom, hogy Mindenné legyél számomra. Add meg nekem, hogy megtapasztalhassam az Isten szerinti szomorúságot, amely elvezet a valódi bűnrendezéshez, ahol aztán nincs megbánás.



(Forrás:Joni and Friends Daily Devotionals,
http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések