A 23. ZSOLTÁR

"Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem."
(23. Zsoltár 4. verse)

Melyikünk ne idézné a 23. Zsoltár valamelyik versét, amikor ijedtséggel és félelemmel nézünk szembe? Újra és újra elismételgetjük magunkban a jól ismert verseket, hogy megnyugtassuk lelkünket és a félelem fojtogató szorításán enyhítsünk.

Én különösen a negyedik verset szeretem. "Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: " A zsoltáríró a figyelmet nem a sötét völgyre tereli, őt az árnyékok nem zaklatják. Ő túllát a völgyön, túllát a sötétségen is, és bizalommal tekint a völgyön túlra.


Mert nem maradunk a völgyben, csupán áthaladunk rajta.

Talán a völgy mélyén jársz most? Lehet, hogy rosszul állnak a pénzügyeid? Talán rádöbbentél, hogy a családodból valaki súlyos függőségben szenved? Vagy a gyermeked külföldre költözik? Betegséged miatt az ágyhoz vagy kötve? Hírnevedet súlyos pletykák beszennyezték?


Lehet hogy minden reménytelen, fénytelen, sötét körülötted, azonban ne feledd, hogy Isten nem szeretné, ha az árnyékban maradnál. Ebből a völgyből Ő fog kivezetni téged és a kegyelme segítségével erőd lesz áthaladni rajta. A Jó Pásztorunknak köszönhetően mosoly vár rád a túloldalon.

Vezess Pásztorom a nehéz időkben. Ígérem, hogy szorosan a nyomodban leszek, hogy le ne térjek az ösvényről. Emlékeztess arra, hogy a botod velem van, a vessződ pedig azért van, hogy megnyugvást és vezetést adjon. Köszönöm ígéretedet, hogy te átvezetsz engem a völgyön, én pedig bízom benned, hogy oltalmaddal túljutva ezen az időszakon, biztonságra, békére, és örömre lelhetek.

(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések