Így imádkozz a férjedért

Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.
(Efézus 6:12)




Feleségként Isten különböző felelősségekkel és kötelességekkel látott el bennünket, és az összes közül az ima harcos vagy közbenjáró az egyik legfontosabb feladatunk. A közbenjáró az a személy aki közbenjár, vagy imádkozik egy másik emberért. Az angol megfelelője az enteuxis görög szóból származik melynek jelentése: egy király elé járulni egy kéréssel vagy beadvánnyal egy másik személy érdekében. Lényegében ugyanez történik napjainkban is. Mi a Királyok Királya elé járulunk egy kéréssel valaki érdekében. Amit a térdeinken elmondunk a mennyei trón előtt, mindenképpen befolyásolja házasságunk szilárdságát a látható világban. Így hát te vagy a legmegfelelőbb személy arra, hogy férjedért imádkozz.



A Bibliában Isten egy férfi és egy nő házasságát látható példaként állítja a lelki közösségre vonatkozóan Jézus Krisztus és a gyülekezete között. (ez minden keresztényt magába foglal). A hívőket mint Krisztus menyasszonyát (Jelenések könyve 19:7) hívja a Szentírás. Tehát a házasság egy megragadható földi példája Isten Fiának és a nevében hívő emberek kapcsolatának. Isten így szól a férfiakhoz
: " Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte" (Efézus 5:25)




Van valaki, aki ezt az élő, megragadható példát szét akarja rombolni, aki nem más, mint Sátán. Jézus ezt így fogalmazta meg János evangéliumának 10.fejezetének a 10. versében: "A tolvaj (Sátán) csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson" Ő el akarja pusztítani az Isten által elrendelt és megalkotott házasság intézményét. Ő már elkezdte ezt a rombolást az Édenben Ádám és Éva életében, és megtévesztő taktikáját napjainkig folytatja. Nem mondható túl kreatívnak stílusát illetően, ennek ellenére nagyon hatékony módszerei vannak. Ugyanazokat a kísértéseket és taktikákat használja, mint amit az első házasságnál is alkalmazott. Nyílt támadásában első alkalommal a család gyökerét támadta, a feleséget és a férjet, és ugyanígy jár el mostanában is.


Házassági problémáinkban ritkán látjuk meg a valódi ellenséget, ahogy ezt az efézusi levél írója meg is fogalmazta: "Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak."

(Efézus 6:12)



Amikor férjemmel konfliktusom van, akkor meg kell állnom, egy mély lélegzetet kell vennem, és át kell gondolnom...kivel is harcolok én tulajdonképpen? Egy lelki küzdelem dúl körülöttünk, mely annak ellenére hogy nem látjuk, nagyon is valóságos. Ettől a ténytől nem kell megijednünk, azonban tudatosítanunk kell magunkban, hogy ebben a harcban egyedül csakis az ima által győzhetünk.

Uram, így imádkozom férjem egész lényéért:


  • Az értelméért - hogy Krisztus értelme lakozzon benne, és gondolatait ne az emberi értelme, hanem Isten Lelke vezesse (I.Korinthius 2:16)
  • A szeméért - hogy ne nézzen számára kísértést jelentő dolgokat, és hogy el tudjon fordulni a bűntől (Máté 6:13, Márk 9:47)
  • A füléért - hogy meghallhassa a Te csendes és szelíd hangodat, mely őt irányítja (1 Királyok 19:12, 32. Zsoltár 8. verse)
  • A szájáért - hogy szavai örömet jelentsenek számodra (Példabeszédek 19:14)
  • A nyakáért - hogy a fejét fordító döntések Téged dicsőítsenek (1 Királyok 3:9)
  • A válláért - hogy semmilyen terhet és aggodalmat ne a saját vállán hordozzon, hanem bízzon abban, hogy számodra semmi sem lehetetlen (I.Mózes 18:14, Jeremiás 32:17)
  • A szívéért - hogy teljes szívéből szeressen Téged (V. Mózes 6:5, Példabeszédek 3:5)
  • A hátáért - hogy megvédd őt a lelki és fizikai veszélyektől (V. Mózes 23:14)
  • A karjaiért - hogy Te legyél az ő ereje (73. Zsoltár 26. vers)
  • A kezeiért - hogy élvezze kezei munkáját, és azt a Tőled származó ajándékként tartsa (Prédikátor könyve 3:13, 5:19)
  • A gyűrűs ujjáért - hogy úgy szeressen engem, mint Krisztus szereti a gyülekezetet (Efézus 5:25-27)
  • Az oldaláért - hogy Istenfélő barátai legyenek, akik mellette állnak és segítik őt (Példabeszédek 27:17, 12:26)
  • A szexualitásáért - hogy szexuális bűn ne fertőzze meg, hanem hűséges maradjon hozzám (Máté 6:13, Példabeszédek 5:18-19)
  • A lábaiért - hogy szilárdan állhasson az Igazságban, soha nem felejtvén, ha hitben nem tud megállni, akkor egyáltalán nem is áll (62. Zsoltár 6. vers, Ézsaiás 7:9)
  • A térdeiért - hogy megalázza magát Előtted, és erős, és bátor legyen és megfontoltan járjon el mindabban, melyet Igéd elé tár, mert csak így lehet gyümölcsöző az élete (Jakab 4:10, Józsué 1:8-9)
  • A lábfejéért - hogy Te igazgasd járását, hogy az Igazságodban járjon (Példabeszédek 4:25, 26. Zsoltár 3.vers)
(Forrás: February 10, 2014 Praying for Your Husband from Head to Toe Sharon Jaynes
Copyrighted by Girlfriends in God, Inc. 2013
Used with permission
www.girlfriendsingod.com)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések