Biztonság és fontosság tudata






Isten ezeket cselekedte..."hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs is messzire egyikünktől sem;mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk."
 (Apostolok cselekedetei 17:27-28)


Nemrégiben egy hölgy a következőt kérdezte tőlem: "Joni, olyan magabiztosnak tűnsz. Mindig ilyen voltál?" Magamban elmosolyodtam. Ha látná a gyomromban lévő görcsöt mielőtt egy tömeg előtt beszélek, vagy amikor mereven ülök az üres festővászon előtt az ecsettel, biztosan nem tette volna fel ezt a kérdést.

Ezt bizonytalanságnak hívják, és első emlékeim erről az érzésről kisgyermek koromig nyúlnak vissza, amikor igyekeztem a három sportosabb nővéremmel az iramot tartani. Négy évesként emlékszem, ahogy görcsösen fogtam a gyeplőt, amint hatalmas lovammal testvéreim paripái mögött vágtattunk. Nem mertem elmondani nekik, hogy mennyire féltem.


Az életem folyamán próbáltam ezt a bizonytalanságot legyőzni. És a tolószékem ebben nagy segítségemre volt. Először még bizonytalanabbá tett, de az évek alatt Isten a székem segítségével megtanított nyugton ülni, és nem versenyezni, valamint elcsendesedni Őelőtte. És éppen erre volt szükségem! Az emberek biztonságérzésének a mértéke attól függ, hogy honnan származik ez a biztonság. Ha a biztonságunk Krisztusból táplálkozik, akkor minden okunk megvan arra, hogy magabiztosak legyünk.

Keresztény pszichológusok szerint a kiegyensúlyozott mentális egészség két kútfőből táplálkozik: a biztonság és a fontosság tudatából. Biztonság abban, hogy Kiben élhetünk, és a fontosság abban, hogy mit cselekszünk. Mivel Krisztus a forrása a békének, örömnek, erőnek, és nyugalomnak, és Őbenne élünk, mozgunk és vagyunk, biztonságban lehetünk, és fontosnak érezhetjük magunkat, akkor, ha a bizalmunkat Jézusba fektetjük.


Uram, olyan sokszor félek és a bizonytalanság érzése tölt el. Ma szeretném tudatosítani magamban, hogy Benned élek, mozgok, és létezem - és az életem azért van biztonságban és azért fontos, mert gyermeked és szolgád vagyok.

(Forrás: Joni and Friends Daily devotinals
http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések