A szeretetnek növekednie kell



A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.
(I. Korinthus 13:4,6-7)

A szeretetnek növekednie kell. Nem stagnálhat, és semmiképpen sem csökkenhet. A szeretetnek virágoznia is kell, máskülönben máskülönben elsorvad és meghal. Ha jól meggondoljuk, akkor a kapcsolatban való fejlődés nagyon hasonlít egy fa vagy egy virág fejlődéséhez. Ha a virág nem virágzik, és a fa nem hajt új hajtásokat, akkor az mindenképpen problémát jelez.

A mi szeretetünknek az Úr Jézus felé szintén egy élő dolognak kell lennie. Mert mi egy bensőséges kapcsolatban egyesültünk Vele. Ne felejtsd, a közted és Urad között lévő szeretetnek minden más élő dologhoz hasonlóan növekedni kell. Gondolj csak az 1 Korinthus 13. fejezetére, Isten így érez irántad!
Nagyon jó indokokat fel tudunk sorolni, hogy a szeretet miért nem növekszik vagy fejlődik a kapcsolatainkban. De ahelyett, hogy másokat hibáztatnál, tegyél föl magadnak néhány őszinte kérdést a szereteteddel kapcsolatban: Őrzöm az adott személy jó hírnevét? Irreális elvárásaim vannak felé? Kitartóan imádkozom érte? Szeretetem eltakarja bűneit? Jézus Krisztust tartom a kapcsolat középpontjában?



Uram, kérlek segíts hogy türelmes és kedves lehessek a környezetem felé. Segíts, hogy ne irigykedjem. Kérlek segíts, hogy ne fuvalkodjam fel amikor igazam van, és ne legyek büszke, ha mások tévednek. Segíts, hogy ne legyek nyers a férjemmel...a családtagjaimmal...vagy a barátaimmal. Nem szeretném, ha a szeretetem önző lenne, vagy könnyen indulatossá válna. Uram, kérlek nyisd fel a szemem, ha a rosszat felrovom másoknak, mert szeretném, ha a szeretetem mindig az igazsággal együtt örülne. Segíts, hogy a hitem, a reményem és a szeretetem folyamatosan fejlődhessen és növekedhessen.
(Forrás:Joni and Friends Daily Devotionals http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések