Használjuk ajándékainkat

"Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai"
(1Péter 4:10)
 
 
Neked milyen ajándékod van? Mielőtt egy teológiai listát felsorolnál, vagy megráznád a vállad, hadd meséljek el egy történetet egy hat éves kislányról. Apukája pásztorként szolgál az Egyesült Államokban. A történetbe kapcsolódva, az édesapa épp nagyon elfoglalt volt, az étkezőben a következő napi Istentiszteletre készült. A fent említett igevers fejezetét tanulmányozta. Felnézett, és meglátta Bethany-t aki mosolyogva figyelte.

"Mit csinálsz, Apa?"

"Készülök a holnapi Istentiszteletre."
 
"Miután elkészültél, majd megölellek."
 
Ezután Bethany átölelte apukáját és erősen megszorongatta. "Ezt most miért kaptam?" kérdezte a barátom, "még nem végeztem a dolgommal." "Tudom," válaszolta Bethany, "Csak szerettem volna, ha tudod, milyen érzés lesz készen lenni."

Milyen csodálatos példával szolgált ez a kicsi lány édesapja másnapi üzenetéhez. "Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak"  A pásztor az ajándékát használva ült le és tanulmányozta a Bibliát, majd ezt az ajándékot használta a következő nap a prédikáció alatt. De feltűnt neked egy másik ajándék alkalmazása is? Bethany felhasználta karjait a cselekvésre, szeretetével és a jutalom ígéretével inspirálta édesapját. Igazi csapatmunka!
 

Ezen a földön az időnk véges. A lehetőségeink, hogy ajándékainkat felhasználjuk gyorsan tovaszállnak. A mai nap kérdése nem arra vonatkozik, hogy miként találd meg az ajándékodat, hanem arra, hogy hol és mikor használd azokat, mert csak így fogjuk "hűségesen szolgálni Isten kegyelmét." (angol fordítás szerint)
   
Uram, ismerem ajándékomat. Kérlek, segíts, hogy használjam is azt. Helyezz olyan körülményekbe vagy lehetőségekbe, ahol bemutathatom Isten sokrétű kegyelmét.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések