Mondj igent Jézusnak

"Válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni"
Józsué 24:15
"Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek, és arra nevel minket, hogy megtagadva a hitetlenséget és a világi kívánságokat, józanul, igazságosan, és kegyesen éljünk a világban,"
Titusz 2:11-12

Emlékszel még arra az alkalomra, amikor "igen"-t mondtál Jézusnak? Mikor született meg benned a döntés? Én 1964 novemberében, tinédzser koromban adtam át életem irányítását az Úrnak. A minap azonban újra "igen"-t kellett mondanom Neki.

Miután Kennel, a férjemmel, összevesztünk elmenekültem egy barátommal a bevásárló központba, hogy eltereljem a gondolataimat a vitánkról. A ruhaállványok között kódorogtam, amikor már nem tudtam tovább visszatartani az önsajnálatomat és elkezdtem zokogni a próbababák mellett. Nem tudtam elrejteni az arcomat egy zsebkendő mögé, és a tolószékem túl nagy volt, hogy a ruhaállványok elrejtsenek. Így hát maradtam ott ahol voltam, sírtam, és a próbababák mű mosolyát bámultam.
   
Miközben a szememet törölgettem a kezemen lévő sín fonákjával, tudtam jól mit kell tennem. Két zokogás között kimondtam azt, amit már annyiszor megvallottam előtte: "Jézus, Téged választalak. Az önsajnálat és a sértődöttség helyett Neked mondok "Igen"-t"!

Annak ellenére, hogy az arcom még mindig nedves volt, béke töltötte el a szívemet. A férjem nem változott meg, ... az üzlet másik felében a vásárlók még mindig a ruhák között válogattak,..a tinédzserek még mindig ugyanúgy őgyelegtek, kacarászva és pattogatott kukoricát majszolva, ... de mindezt más megvilágításból láttam, a megbékélt szívem segítségével. És ezt annak köszönhettem, hogy ismételten "igen"-t mondtam Jézusnak, újból átadtam életem irányítását Neki.


Drága Uram, most újra átadom életemet Neked. Sok nehézséggel kell szembenéznem a mai napon, így Lelked hatalmával "igent" mondok arra, hogy Téged követlek a nap minden percében.

(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések