A gyógymód

"Körülfontak a halál kötelei, a sírtól való rettegés fogott el engem, nyomorúságban és bánatban vagyok. De az ÚR nevét hívom segítségül: Ó Uram, mentsd meg életemet!"

(116. Zsoltár 3-4)


Február az év azon időszaka, amikor sok ember küzd depresszióval.  Talán a hideg, nyirkos napok vagy a hosszú sivár éjszakák tehetnek róla, de úgy tűnik, ilyenkor az embereket különösen gyakran leterheli a fájdalom és a bánat. Milyen más szavakkal tudnánk jobban leírni a mély depresszióban lévő élő halál állapotát, mint a 116. Zsoltár versei?

A sérülésem utáni években, még arra sem volt erőm, hogy beszéljek arról a depresszióról ami elborított engem. Semmit nem tettem, és semmit sem mondtam. Az arcomra ráült a morcos, zsibbasztó kétségbeesés. Úgy éreztem, hogy a halál kötelei körbefontak engem, épp úgy, ahogy a zsoltár is megfogalmazza. Nem is érdekelt, hogy egyáltalán van-e gyógymód a depressziómra.


Istennek hála, volt egy gyógymód. Néhány barátom minden héten összegyűlt a gyülekezetben, hogy elkötelezetten értem imádkozzék. Kérték Istent, hogy hárítsa el a sötétséget az életemből. A változás nem egyik napról a másikra volt érezhető, de szép lassan az arcom kezdett megváltozni, felvidulni. Isten barátaim imáját használta fel, hogy az engem körbefonó halál köteleit elvágja. Hálát adok Istennek azokért a barátaimért, akik hajlandóak voltak az Úrhoz folyamodni az érdekemben.

Ha nyomott és rosszkedvű vagy a mai napon, fordulj Istenhez szabadításért. Ne felejtsd el, ha úgy érzed, hogy a fájdalom és a problémák leterhelnek, az, Aki legyőzte a világot, meg tud szabadítani téged!

Kegyelmes Uram! Hálát adok a békéért és reménységért, melyet a depresszióban szenvedőknek felajánlsz. Kérlek, szabadíts  meg a nyomasztó érzéseimtől, melyek körbefonnak, és a veszteség és a kétségbeesés vermébe taszítanak. A Te hatalmadnak megmentő ereje van!



(Forrás: The Cure, Joni and Friends Daily Devotionals,  http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések