Bízd Istenre a "Mi lesz, ha" kérdéseket! 2. rész

Willis Carrier a zseniális mérnök, aki megalapította a légkondicionálás iparágát, amikor még fiatalember volt, olyan munkát kapott, melyről úgy gondolta, hogy nem képes elvégezni. Annyira nyugtalanította, hogy aludni sem tudott. "Nyugtalanságom egyáltalán nem vitt előbbre, ezért kitaláltam annak módját, hogy aggodalom nélkül kezeljem problémámat." Ez három lépésből áll:

1., Tedd fel a kérdést: Mi a legrosszabb, ami történhet?
2., Készülj fel rá, hogy elfogadod, ha nincs más megoldás
3., Aztán higgadtan próbálj javítani rajta.

Willis Carrier elmondta, hogy miután felmérte, mi a legrosszabb ami történhet (a vállalatát anyagi veszteség érné, őt pedig elbocsátanák), és kezdett megbékülni ezzel, egy rendkívüli dolog történt. Megnyugodott, napok óta nem tapasztalt békességet érzett. Ettől az időtől kezdve pedig nyugodtan annak szentelte idejét és energiáját, hogy javítson a legrosszabb Mi lesz, ha helyzeten.
Mi lett az eredménye? Megoldotta a problémát, és vállalata anyagi veszteség helyett jelentős nyereségre tett szert!
Amikor elolvastam ezt a három lépésből álló tervet a legrosszabb Mi lesz, ha kérdéssel való szembenézésre, ezt gondoltam: Jó megoldásnak tűnik, de vajon megáll-e az ige fényében? Elkezdtem kutatni az írást, és arra a meggyőződésre jutottam, hogy a Bibliában igen sokan ugyanezt tetté, amit Carrier javasolt. Pál apostol mondta, hogy ő naponként szembenézett a halállal. Szembenézett azzal a legrosszabbal, amit ellenségei tehettek vele, és képes volt azt mondani: "Nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség!" (Fil. 1:21) Mivel így nézett szembe nehézségeivel, az szabaddá tette, hogy bátran hirdesse az evangéliumot. Szembenézett a lehető legrosszabbal, és így szólt: "Nyereség" és tovább prédikált.
Eszter királyné egy gyönyörű példa az Ószövetségből. Tudta, hogy ha engedély nélkül megy a király elé, és kéri annak a parancsnak a visszavonását, mely szerint minden zsidót meg kellett ölni, rá is a halál várhat. Így szólt: "Ha elveszek, hát vesszek el!" (Eszter 4:16) Szembenézett a halál lehetőségével, átadta helyzetét Istennek, ezek után szabad volt arra, hogy megváltoztasson egy gonosz tervet, megakadályozva a legrosszabb bekövetkezését.
(Linda Dillow)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések