2012. november 9. Isten bölcs

A Bibliában a bölcsesség szó annak a héber szónak a fordítása, ami "képességet" jelent. Ez azt jelenti, hogy Ő minden helyzetben képes megfelelő útmutatást, tanácsot adni. Ha beteg vagy, kihez fordulsz: egy orvoshoz vagy egy autószerelőhöz? Természetesen orvoshoz, mert ő rendelkezik olyan ismerettel, hogy segíteni tudjon rajtad. Vannak megfelelő eszközei, gyógyszerei és felszerelése, melyeket felhasznál gyógyulásod érdekében. Isten a nagy orvos. Ő Jehova Rapha, a Gyógyító. Ő a tökéletes Teremtő, aki téged megformált édesanyád méhében, aki megalkotta belső részeidet. (Zsolt 139:13) Mindent tud rólad, és minden eszköz rendelkezésére áll, hogy tervét a világgal, de veled kapcsolatosan is megvalósítsa.
Salamon a következőket mondja: "Az Úr bölcsességgel vetette meg a föld alapját, értelemmel erősítette meg az eget" (Péld. 3:19) Mivel ez így van, bízhatunk Istenben, mert tudjuk, hogy mindazt, ami velünk történik, egy tökéletesen bölcs személy gondolta ki, és mindaz, ami történik, végső soron javunkat és az Ő dicsőségét szolgálja.


Megjegyzések

  1. Szia Orsi!

    Arnold szeretne tőled kérni valamit, amit az énekpróbán beszéltünk, megígértem hogy megírom neked.
    Nagyon hálás a szívem Istennek, ezért a blogért. Köszönöm Orsi a fáradságot, hogy hajnalban felkelsz és a napi üzenetet, stb. megosztod velünk. Tényleg a reggeli kávéhoz remek olvasni való és a reggeli csendességhez nagyon jó téma ajánló.

    Köszönöm az Úrnak, hogy ilyen szolgálatkész gyülekezetbe helyezett engem.

    Edit

    VálaszTörlés
  2. Kedves Edit!
    Nagyon cuki vagy, hogy a fenti sorokat írtad. :-)
    Egyébként nekem a "bloggolás" olyan mint a nagymamámnak a hímzés volt:örömet és kikapcsolódást jelent. Nem vagyok egy "számítógép zseni", a blog elkészítését szerintem saját kútfőből nem tudtam volna megcsinálni, és azóta is minden reggel úgy adom át Istennek, hogy használja terve szerint, én csak a gépelést végzem...Szeretném, ha az Ő dicsősége ragyogna ezen az oldalon :-)
    Bátorítani szeretnélek, hogy oszd meg Te is gondolataidat velünk! Jó lenne, ha ez a blog csak a keretét adná a virtuális beszélgetéseinknek :-)
    Isten áldjon,
    puszi,
    Orsi
    (nagyon köszönöm az emlékeztetőt is a ruhákkal kapcsolatban!)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések