2012. november 08. Isten mindenható

Ne felejtsd el, Isten minden dolog áldott irányítója (1Tim 6:15).
Kijelölte örökségünket, poharunkat (Zsolt. 16:5)

Kezében tartja életünk azon területeit, amelyekre nincs befolyásunk: amiket nem látunk, amik értelmetlenek számunkra, és amiket nem vagyunk képesek felfogni. Azt mondta, hogy ő lát minden egyes kicsi verebet, és megszámol minden hajszálat fejünkön: "Ugye, a verébnek párja egy fillér, és egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudtán kívül? Nektek pedig még a hajatok szálai is mind számon vannak tartva" (Mt. 10:29-30) Ha Isten aprólékosan megszámol minden hajszálat a fejünkön, akkor életünk minden problémáját is biztosan ismeri.
Amit Isten elrendel számunkra, az a javunkat szolgálja (Ef. 1:11, Róm 8:28). Nagy baj és kétségek között Jób olyan biztonsággal jelenti ki: "Tudom, hogy mindent megtehetsz, és nincs olyan szándékod, amelyet meg ne valósíthatnál" (Jób 42:2).
Ha a fenti versek igazak, (és azok) akkor még a nehézség sem véletlenül esik velünk, legyen az fájdalom vagy megpróbáltatás. Isten nem számítja el magát és nem is téved. Minden az Ő szuverén irányítása alatt áll, és csupán az történik meg, amit Ő megenged. Amit pedig Ő megenged, az javunkat és az Ő dicsőségét szolgálja. Az Ő tökéletes mindenható hatalma azt jelenti, hogy rábízhatom leghalványabb kétségeimet és leggyötrőbb félelmeimet is.
Az a tudat, hogy minden Isten kezében van, könnyebbé teszi az iránta való bizalmat. Megnyugtató a tudat, hogy Ő bölcs.
(Linda Dillow)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések