2012. november 14. A Hit az alap

Brüsszel városa értékes csipkéjéről híres. Az elegáns csipkeüzletekben bizonyos helységek a legfinomabb és legértékesebb csipkék készítésére vannak fenntartva. Ezek a szobák lényegében sötétek, azt az egy fénysugarat kivéve, mely egy kicsi ablakon keresztül éppen a csipke mintájára esik. A csipkeverőnő a sötét szobának azon a bizonyos részén ül, ahol a keskeny fénycsík az összefonódó szálakra vetül. A csipkét mindig szebben és finomabban lehet szőni, ha a készítője sötétben ül, és csak a minta kap világosságot.
Miközben Isten mintát sző életünk fonalaiból, időnként ilyen "sötét szobában" ülünk. A sötétség fojtogatóan hat. Nem értjük, hogy Isten mit csinál, és semmi lehetséges jót nem fedezünk föl a sötétben. Ha hűségesen figyelünk rá, egy napon meg fogjuk tudni, hogy életünkben a legértékesebb munkáit azokban a sötét napokban végezte el az Úr. Amint visszatekintek saját életemre, legmélyebb és legbensőségesebb kapcsolatom Urammal azokból a sötét időkből származik. Azok a leckék - melyeket bevésett szívembe, miközben a sötét felhők ott lebegtek fölöttem - csöndesítették le aggódó szívemet.
Igen, nehéz hinni, de a hitünk Szent Istenünk tetszését vívja ki (Zsid. 11:6), és nem egyedül járjuk ezt az utat. A mi bölcs, mindenható, szerető Urunk velünk jár. Életed melyik területén kérte Isten, hogy "hitben járj" ? Azt kérte, hogy bízzál benne egy betegséggel kapcsolatban, gyermekeddel kapcsolatban, egy anyagi problémáddal, férjeddel vagy éppen magányoddal kapcsolatban? Hiszel-e Isten igéjének tényében, vagy csak abban, amit látsz? Hova összpontosítod tekinteted? Ezekre a kérdésekre adott válaszaid fogják meghatározni, hogy vajon aggódó vagy békességes a szíved.

Szent Atyám, olyan gyenge vagyok. Szeretnék bízni benned, de nagyon nehéz hitben járnom, amikor nem látom, hogy mit csinálsz. Te vagy az én hűséges sziklám. Vágyom csak rád nézni. Szeretnék hinni benned mindazokra nézve, amiket nem értek, nem látok, és amik számomra értelmetlennek tűnnek. Add nekem erődet Szentlelked által, hogy elkezdjem verni a szögeket saját "bárkámba". Bárcsak olyan nővé válnék, aki tetszésedre él, mivel hitben jár.
(Linda Dillow)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések