2012. november 11. Hit Isten szavában

Most változtassunk közlekedési eszközünkön, és a talicska helyett szálljunk vonatra. Képzelj el egy hidat a Niagara fölé, ez a híd még mindig a hit. A hídon halad át egy vonat, mely egy mozdonyból, egy szeneskocsiból és egy személyszállító vagonból áll. A mozdony képviseli Isten igéjének tényét, a szeneskocsi hitünket, a személyszállító vagon pedig érzéseinket.
Nagy butaság lenne azt képzelni a személyszállító vagonról, hogy az húzza a vonatot. Ugyanígy mi sem az érzéseinktől függünk, hanem hitünket Isten jellemének és igéjében leírt ígéreteinek megbízhatóságába helyezzük.
Amikor ezt olvasom : "Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el" (Mt 24:35) és "Az Úr beszéde megmarad örökké" (1Pt 1:25), felismerem, hogy az életben minden megváltozhat, de Isten szava állandó marad. Isten szavát magamévá téve élhetem életemet hitben.
Érzéseim erősek, de

* Isten szava igazabb, mint bármi amit érzek.
* Isten szava igazabb, mint bármi, amit megtapasztalok.
* Isten szava igazabb, mint bármilyen körülmény, amivel valaha is szembetalálkozom.

Hogyan helyezhetem Isten szavába hitemet, és hogyan járhatok hitben? Az ige ezt mondja: "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez" (Róm 8:28-29) Bár  Isten jelenti ki ezt, előfordulhat, hogy az igében említett "minden" nem tűnik vonzónak - sőt egyáltalán nem kelt jó érzéseket bennem. Attól függetlenül, hogy mit látok vagy milyen érzéseim vannak, hitben úgy döntök, hogy a szenet a mozdonyba teszem, és nem a személyszállító vagonba.

Istenem, tudod, hogy érzéseim össze-vissza kalandoznak:
kiabálnak, ordítoznak, 
hogy ez a körülmény szörnyűséges,
és hogy nincs remény,
én mégis benned bízom. 
Még nem látom, hogy mit teszel,
de bízom benne, hogy te javamra munkálod ezt a helyzetet.
Köszönöm az ígéretedet, hogy felhasználod ezt annak érdekében,
hogy átformálj engem Jézus képére.
Ez az, amit igazán szeretnék - bár ma még érzéseim nem ezt támasztják alá.
Adj erőt nekem, hogy tekintetemet rád összpontosítsam,
és ne azokra a dolgokra, amiket magam előtt látok.

 (Linda Dillow)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések