2012. november 21. Bízd Istenre a "Mi lesz, ha" kérdéseidet!

Darlene dilemmája


Darlene-nek, kedves barátnőmnek, volt egy égető kérdése: Mi lesz, ha kisfiam autista? Mi lesz, ha még valami más baja is kiderül? Mi lesz, ha... Miközben Darlene azzal küszködött, hogy fiát egészen Istenre bízza, hozott egy döntést. A következőt mondta: "Linda, ezen a földön az a célom, hogy dicsőítsem Istent. Ha szerinte legjobban úgy tudom dicsőíteni őt, hogy két speciális problémával küszködő gyermeket bíz rám, akkor elfogadom akaratát."
Megszégyenültem a vele folytatott beszélgetés után, látva milyen bizalommal tudta Istenre bízni legnagyobb Mi lesz, ha kérdéseit. Eszembe jutott egy idézet, mely olyan hitelesen jellemezte őt:
"Ne add meg magad félelemből a múltnak, se az aggodalmat előrevetítve a jövőnek, hanem csendben nyugodj az Ő kezében, ne legyen más akaratod, csupán az övé."

Darlene úgy döntött, hogy bízik Istenben, még akkor is, ha nem értette és nem látta, mit fog Isten cselekedni, és érzései is mást sugalltak. Darlene átküzdötte magát egy gyakorlati feladaton, és ez segített neki abban, hogy legsötétebb Mi lesz, ha kérdéseivel is szembe tudjon nézni. A következőt tette:
"Először megkérdeztem magamtól, mi a legszörnyűbb Mi lesz, ha kérdésem. A válasz, hogy Seth  kisfiam is autista.
Majd feltettem azt a kérdést is: Rá tudom bízni Istenre legszörnyűbb Mi lesz, ha kérdésemet? Isten még akkor is Isten lesz, Ő még akkor is szuverén Úr lesz? Ő még akkor is maga a szeretet és jóság lesz? Igennel válaszoltam.
Miután szembenéztem legriasztóbb Mi lesz, ha kérdésemmel, úgy döntöttem, hogy ezt az óriási terhet Istenre vetem. Tudtam, Ő gondot visel rólam. Ezután megkértem Istent, hogy adjon ahhoz erőt, hogy a mai napot megéljem, csak a mai napot, és a holnap félelmeit és aggodalmait hagyjam rá."


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések