2012. november 2. Vesd a gondjaidat Jézusra

Jézus és Pál apostol is azt parancsolják, hogy "ne aggódjunk", viszont mivel olyan sokan aggódnak, és annyira természetünkből adódik, betartható-e egyáltalán ez a parancs? Péter apostol megmutatta, hogyan lehetséges ez, és első levelében, az 5:6-7-ben az aggodalom terhe helyett egy másik lehetőséget kínál:

Alázzátok meg tehát magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.


A francia fordítás szó szerint a következőt mondja: "Terheljétek rá minden gondotokat." A görög rá vetni kifejezés azt jelenti, hogy "odadobni, odalökni". Számomra a 7.vers a Phillips féle fordításban a legkedvesebb: "Aggodalmatok teljes súlyát rá dobhatjátok, mert ő személyesen törődik veletek." Milyen dicsőséges igazság!

Sokan megtanultuk az 1Pt 5:7-et, és elraktároztuk, hogy amikor problémánk van, előhúzhassuk. Sajnos, túl gyakran próbáljuk alkalmazni azt a nagyszerű üzenetet, hogy "vessük rá minden gondunkat", anélkül, hogy eszünkbe jutna az első rész, mely szerint: "meg kell alázni magunkat a mindenható Isten hatalmas keze alatt." Ez a két vers nem csupán egy gondolat, hanem egy mondat is (az angolban)! Együtt kell olvasnunk és alkalmaznunk őket.
Mit jelent megalázni magunkat Isten hatalmas keze alatt? Az alázat azt jelenti, hogy egyedül Istenben van teljes bizalmunk. Ez teljes lényünk - értelmünk, érzelemvilágunk, akaratunk, terveink és véleményünk - kiszolgáltatása Istennek. Ez mindennek az átadását jelenti. Számomra a megalázkodás  magában foglalja, hogy megadom magam Istennek, az áldott irányítónak, bármilyen körülmény vagy személy okozza is az aggodalmamat. (Linda Dillow)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések