2012. november 24. Kész vagy átadni gondjaidat Istennek, és ott is hagyni azokat?

Darlene és Charlotte Mi lesz, ha problémai súlyosak voltak: egy második autista gyermek, illetve mellrák.
Amit eddig mondtam a Mi lesz, ha kérdéseink gyakorlati megoldásáról, azt gyönyörűen összefoglalja a következő imádság:

Istenem, adj nekem higgadtságot elfogadni azt, min nem tudok változtatni, erőt azok megváltoztatására, ami hatalmamban áll, és bölcsességet, hogy megkülönböztessem a kettőt. Egyszerre csak egy napot akarjak megélni, csak egy percet akarjak élvezni, és fogadjam el, hogy a békességhez a szenvedés útja vezet, mint ahogy Jézusnak is. Fogadjam el ezt a bűnös világot úgy, ahogy van, és nem úgy, ahogy én szeretném azt átalakítani. Bízok benned, hogy mindent jól cselekszel, ha kiszolgáltatom magam a te akaratodnak, hogy így boldog legyek ebben az életben, de sokkal inkább örökké veled az elkövetkezőben.

Mik a te súlyos Mi lesz, ha kérdéseid? Mik a te buta kis Mi lesz, ha kérdéseid? Kész vagy abbahagyni a labdázást, átadni gyötrő gondjaidat Istennek, és ott is hagyni azokat?

Szent Atyám! Tudom, hogy Mi lesz, ha kérdéseim lelkileg megkötöznek. Bevallom, hogy túl gyakran irányítottam a dolgokat és bevetettem saját erőmet. Te azt mondtad, hogy áldottak azok, akiknek ereje benned van. Én nagyon szeretnék ilyen áldott személy lenni, aki teljesen benned bízik, Uram, Istenem.

(Linda Dillow)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések