2012. november 13. A hitben járás

Megkérdeztem vendégeinket, hogyan határoznák meg a hit fogalmát. "Egyszerre egy lépés egy sötét ösvényen" - hangzott a válasz. Mennyire igaz, gondoltam, de milyen nehéz a sötétben járni!

Aki sötétben jár, és nem ragyog rá fény, bízzon az Úr nevében, és támaszkodjon Istenére (Ézs. 50:10b)

Az én problémám abból adódik, hogy jobban szeretem a világosságot, mint a sötétséget. Viszont, ha látom, mit tesz Isten - hogyan munkál mindent a javunkra - akkor nincs is szükségem hitre. Ennek ellenére látni akarom. Azt gondolom, mindannyian ezzel a problémával küszködünk. Azt mondjuk, hogy több hitet szeretnénk, de amit igazából akarunk, az a látás. A látás azt mondja: "Látom, hogy ez jó nekem, biztosan Isten küldte" a hit viszont így szól: "Isten küldte, ezért jónak kell lennie számomra."
Isten azt kéri, hogy hitben járjunk és ne látásban. Hitben élni azt jelenti, hogy Istennel, az Ő kezét fogva járok a sötétben.
Isten nem ígéri, hogy nem lesznek nehézségeink. Ő így szól: "Veled leszek a bajban". Mózes 2. könyvében olvashatjuk, hogy Izrael népe eljutott a Vörös-tenger partjára. Éjszaka volt, koromsötét, kivéve a tűzoszlopot, melyet Isten a népe és az egyiptomiak közé helyezett. El tudod képzelni a félelmüket? Az ellenség ijesztő ordítása áthatolt a sötét éjszakán. Mi lesz, ha kivilágosodik? Minden anya magához ölelte gyermekét félelmében, attól remegve, hogy ez volt életük utolsó éjszakája.
Ki tudta volna elképzelni azt a csodát, mely rájuk várt? A szövegben egy rövid megjegyzés van elrejtve: "az Úr pedig egész éjjel visszafelé hajtotta a tengert erős keleti széllel" (2Móz. 14:21). Miközben az izraeliták remegtek, "egész éjszaka" egy csoda zajlott. Mivel sötét volt, nem láthatták, amit "Isten szele" elvégzett értük. Isten kettéválasztotta a Vörös-tengert, és száraz lábbal léptek a szabadság partjára.
Talán a te életed is tele van sötétséggel, és nem látsz semmit. Ennek ellenére Isten munkálkodik, éppen úgy, ahogy azon az éjszakán a Vörös-tengeren. A következő nap nyilvánvalóvá vált, amit Isten egész  éjszaka tett.
Ne felejtsd el, hogy Isten a te életedben is csodákat készít elő, bár te még nem látsz belőle semmit.

(Linda Dillow)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések