2012. november 10. Isten a szeretet

Valljuk, hogy Isten a szeretet, de személyesen csak akkor tapasztaljuk meg, ha vele járunk. Isten a fiát adta értünk szeretetének bizonyítékául. Gyermeke vagy, bármit megtesz érted. Sokkal könnyebb hinni benne, ha rendelkezünk annak bizonyosságával, hogy Ő szeret minket!

Azért imádkozom, hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által. A szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység, és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig. 
(Ef. 3:17-19)

A Jeremiás 33:3 azt mondja, hogy Isten örökkévaló szeretettel szeret minket. Megígéri, hogy előtted fog járni, hogy mindig veled lesz, hogy soha nem hagy el, és nem marad el tőled (Zsid 13:5) A Róma 8:38-39-ben azt mondja, hogy semmi: sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.
Hiszed, hogy Isten szeret téged? Talán így válaszolsz: Akarom hinni, de nem látom Istent. Honnan tudom, hogy valóságos a szeretete? Ennél a pontnál kezdődik a hit. Bizalom az Ő jellemében. Ülj be a talicskába, legyél biztos abban, amiben reménykedsz, és fogadd el, amit nem vagy képes látni. Hagyd, hogy Ő vezessen, és ne érzéseidbe, hanem igéjének és ígéreteinek bizonyosságába vesd hitedet.
(Linda Dillow)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések