Szívből jövő, őszinte imádságok

"Az Isten Lélek, és akik imádják őt, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk."

(János evangéliuma 4:24)

Az egyik legerőteljesebb ima amit valaha imádkoztam egyben a legrövidebb is volt. Három leterhelő, a sérülésem miatti öngyilkossággal kísértő év után így szóltam: "Istenem, ha nem hallhatok meg, kérlek mutasd meg nekem, miként éljek!"

A dolgok nem változtak meg egy éjszaka alatt, de ezzel az egyszerű imával a nézőpontom kezdett változni. Rádöbbentem, hogy a felelősséget fel kell vállalnom, a realitásokkal pedig szembe kell néznem. Isten segítségével meg kellett tanulnom a lehetetlent: hogyan éljem a mindennapjaimat a tolószékemben.


És Isten valóságosan segített! Biztos vagyok abban, hogy az Urat megérintette az én rövid, egyszerű imám. Miért? Mert feladtam önmagamat, hogy az Ő Lelkére támaszkodhassam, és megvallottam őszintén, hogy inkább az életet választom.


Lehet, hogy most neked sincs többre erőd mint az én egyszerű imám. Isten nem vágyik a választékos gyönyörű szavakra. Ő egyszerűen azt szeretné, ha lélekben és igazságban megkeresnénk Őt. Ez mindig szívből jövő őszinteséget jelent.


Te sem fogsz valószínűleg megváltozni egy éjszaka alatt egy ilyen ima után, de változni mindenképpen fogsz, mert amikor Istenhez lélekben és igazságban közelítünk, akkor megérintjük Őt, és cselekedni fog értünk.


Vedd hát komolyan az őszinte ima lehetőségét, és vedd észre a benned végbemenő változást. Valószínű, hogy el fogod kezdeni a lehetetlent megélni.

A lehetetlennek is Ura, nyitott szívvel  járulok eléd. Nyílt és őszinte szeretnék lenni Hozzád. Kitárom eléd az életemet, és megosztom Veled szükségletemet. Kérlek dicsőülj meg a mai napon, az engem érintő szituációkban és problémákban. Köszönöm, hogy így figyelsz rám. 



(Forrás:Joni and Friends Daily Devotionals)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések