Krisztus mellett lehetünk

 
"Akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! -és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban."
 (Efézus 2:5-7)


         

Szerinted, hol van a helyed Isten előtt, amikor imádkozol? Úgy látod magad, mint aki a sapkáját a kezében gyűrögetve könyörög? Esetleg nem érzed magad a mennyei trónterembe valónak? Talán úgy gondolod, hogy Isten nagy messzeségben van tőled, és te félénken, szégyenlősen, az Úrhoz esedezve járulsz hozzá a közbenjárásáért?



Vannak olyan időszakok, amikor koldusként kell megközelítenünk Istent. Amikor magunkba fordulva, egy borzasztó bűnt őszintén megbánva, Hozzá járulunk. Azonban a fájdalom ezen időszakában is, Isten azt szeretné, ha megértenéd az imában elfoglalt dicső helyedet. Mert amikor Isten elé járulsz, hogy dicsőítsd Őt, vagy amikor a közbenjárását kéred, akkor abban a kiváltságban és örömben lehet részed, hogy imáid összefonódnak Krisztus könyörgésével, Aki Isten jobbján ül. Ezen a szent helyen a koldus Isten gyermekévé válik.

Isten felemelt téged, hogy Krisztus mellett lehess a mennyei országban. Ez azonban nem csak a kiváltságok helye, hanem a komoly felelősségé is. Mert amikor imáid összefonódnak Uradéval a mennyei trónteremben, akkor Jézus részes társa leszel egy lelki hadviselésben. Ha Jézus élete a közbenjárásról szól, akkor hasonlóképpen a te életednek is a közbenjárásról kell szólnia. Emlékezz hát, amikor imádkozol az Úr mellett, akkor gyenge és elhaló imád felrázza azon emberek szívét, akikért szavad a mennyei trón előtt elhangzik. Ez egy kiváltság. Ez egy felelősség is egyben.



Uram, Te szüntelenül közbenjársz értünk. Köszönöm, hogy életet adtál nekem, és lehetőséget is, hogy a mennyekben az én szavam is összefonódjék a Te könyörgéseddel.


(Forrás: Joni and Friends Daily Devotional   January 8, 2014 http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések