A 7 napos kétség diéta 2. napja: Lerombolva vagy felépítve?

„Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?”

Róm 8:31

Egyik reggel nagyon kedvetlenül ébredtem. A fejemben mindenféle kétségeskedő gondolat cikázott: "Mindezt nem tudom egyedül végigcsinálni! Nem lehetek egyszerre feleség, anya, és egy szervezet vezetője, ami nők felé szolgál világszerte!"

A gondolataim, és az érzéseim is ellenem fordultak!
Ahogy ott feküdtem az ágyban tehetetlenül,egyszer csak megszólalt  a rádió ébresztője.  A gondolataimat hirtelen Twila Paris énekhangja szakította félbe. "Ez nem a félelem ideje, hanem a hité és az elhatározásé." Ez az igazság megérintette a szívemet.

Ez arra bátorított, hogy ne veszítsem el a célt a szemem elől, és ne a pillanatnyi érzéseimre hallgassak, hanem mindahhoz ragaszkodjak, ami a szívemben már el van rejtve és amiben hiszek. Twila arra is emlékeztetett, hogy Istennél minden tudva van, ő irányít.
Amikor ezeket a sorokat hallgattam, a gondolataim összhangba kerültek Isten igazságával. Megváltoztatta az egész látásmódomat. A félelemből elhatározás lett, és újra rádöbbentem, hogy nem én, hanem Isten irányít! Örülök, hogy előző este egy keresztény állomásra állítottam a rádiót, mert így egy bátorító üzenetre ébredhettem. 

Két választásunk van: vagy hagyjuk, hogy a kétségeink leromboljanak, vagy hagyjuk, hogy Isten építsen fel. 
Ha Krisztus bennünk él, Isten ereje és ígéretei elérhetők lesznek számunkra. De ez nem fog csak úgy megtörténni. Ehhez nekünk is tennünk kell. Éppen úgy, ahogy ezt a rádióállomást állítottam be, a gondolatainkat is szándékosan tudnunk kell Istenre hangolni.
Ahogy a rádión van AM és FM frekvencia, úgy van 2 különböző frekvencia a gondolkodásunkban is. Legyen az AM a magunk ellen hangoló, míg az FM az értünk létező frekvencia. Az igazság az, hogy mi vagyunk saját magunk legkeményebb kritikusai és rengeteg AM gondolatunk van. Nemcsak a gondolataink, hanem az érzéseink is saját magunkat támadják.

Amikor ilyen önmarcangoló gondolatok és érzések kerítenek hatalmukba, próbálj megállni egy pillanatra, és Istenhez fordulni. Hasonlítsd össze a te gondolataidat az Övéivel az Ige tükrében. Passzolnak? Ha nem, keress egy ígéretet a Bibliában, ami felváltja azt a hazugságot, ami a szívedet uralja.

Kezdésnek íme néhány AM és FM gondolat:
Amikor azt gondolod gyenge vagy és magányos, próbálj arra az igazságra fókuszálni, hogy Isten veled van! Erős és bátor lehetsz, mert Ő veled van, nem hagy el téged. (5Móz 31:6)

Amikor azt gondolod nem vagy elég jó egy bizonyos munkára, ne feledd, hogy Isten veled van és érted munkálkodik! „Mert az Ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Efézus 2:10)

Uram, köszönöm, hogy én Krisztusban kiválasztott vagyok, királyi pap, szent gyermeked. Hozzád tartozok. Amikor kételyek gyötörnek, emlékeztess, hogy a sötétségből hívtál világosságra. Kérlek, taníts meg mindig rábízni magam a Te ígéreteidre, és hogy Te Uram, Te harcolsz velem az önértékelési küzdelmeimben. Te adsz győzelmet nekem. Tiéd a dicsőség, Uram. Jézus nevében, ámen.

Olvasd el a következő igéket:

Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket;

(1 Péter, 2:9)

Mert Istenetek az Úr veletek megy, harcol értetek ellenségeitek ellen, és megsegít benneteket.
(5Móz 20:4)

De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket.

 (Róma 8:37)



(Forrás: Renee Swope, "The 7 Day Doubt-free Diet", used with permission)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések