Kétség diéta 7. nap: Újra felállni


„Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel, de a bűnösök elbuknak a bajban.”

(Példabeszédek könyve 24:16)

Mindig csodáltam azokat az embereket, akik nem féltek a kudarctól. Tudod, ők azok, akiknek a kudarc csak egy állomás a győzelem felé.

Én nem vagyok mindig ilyen bátor. Valójában, elég kemény tudok lenni önmagamhoz ha hibázok, még hogyha nem is nagy dologról van szó. Van egy kis gonosz részem, ami lejátsza újra és újra a botlásaimat, belém égetve, hogy csalódást okoztam valakinek, hogy milyen türelmetlen voltam a férjemmel, vagy milyen igazságtalan a gyermekeimmel, és mindenféle hasonló dolgot, ami nem sikerült aznap.

Amikor hibázok, hozok egy rossz döntést, vagy vétkezek, a legnagyobb vereségem mégis az, hogy utána fel akarom adni. Talán te is megengeded, hogy a bukásod tönkretegyen, megkötözzön, és fogva tartson.

Amikor a könyvem írásához 1200 nőt interjúvoltam meg, felfedeztem, hogy a múltbeli kudarcaink, és az ebből eredő félelmeink azok, amikből táplálkoznak kételyeink, és ezek bénítanak le minket.

A mai igénk (Példabeszédek 24:16) segített elengednem a kesergést, a bűntudatot, a félelmet és a szégyent, amik rám nehezedtek és visszatartottak. Most olvasd el még egyszer a Biblia verset, és figyeld meg: az igaz is elbukik. Még azok is eleshetnek, akiket megigazított Krisztus. A különbség az, hogy mi nem szándékozunk lent maradni.
Ahelyett, hogy feladnánk, Jézus erőt ad ahhoz, hogy újra talpra álljunk.

Ilyenkor kérjünk megbocsátást. Ez egy újrakezdés lehetősége a gyerekeinkkel, a munkatársainkkal, a házastársunkkal. Mert hisszük azt, hogy ha el is esünk, Isten segít fel minket.

Ahogy olvasod ígéretét a 37. zsoltár 23-24 versében, helyettesítsd be a neved az üres helyekre:
Az Úr irányítja ... lépteit, ….  útja tetszik neki. Ha elesik is  …, nem marad fekve, mert az Úr kézen fogja …

Amikor újra felállunk, az elkövetett hiba segít azzá a magabiztos nővé válnunk, akit Isten alkotott, mert ez tesz minket erősebbé és jobbá - amikor Istenhez megyünk segítségért. Az elkövetett hiba után merünk többet tenni, mint gondolnánk, új dolgokat kipróbálni.
Igen, a kudarc fájdalmas, de előnyünkre válhat. Bölcsebbé tesz, ha kérjük, és érettebbé, ha tanulunk belőle.

Az igazság az, hogy Jézus követése nem arról szól, hogy képesek vagyunk elkerülni a hibákat és tökéletesek leszünk. Inkább arról szól, hogy elfogadjuk gyengeségeinket, és hagyjuk, hogy ezekkel váljunk teljessé Isten tökéletes szeretetében és erejében.

Legközelebb, amikor megbotlasz, kérd Istent emlékeztessen mindezekre az igazságokra. Habár időnként elbukunk, de minden bukással közelebb kerülünk ahhoz a személyhez, akivé válnunk kell, ha Isten kezét fogjuk, hogy újra felálljunk.

Uram, annyira hálás vagyok a kegyelmedért, amit Jézusban nap mint nap megtapasztalok. Mert a lépéseimet te igazgatod, Uram, elhiszem, hogy örömödet leled bennem, még akkor is, hogy ha hibázok is. Szeretném fogni a kezed és bízni benned, hogy Te felhúzol engem a földről és arra használod a bukásaimat, hogy azzá a magabiztos nővé tegyél, amilyennek megálmodtál. Jézus nevében, ámen.

„Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik Krisztus Jézusban vannak”
(Róma 8:1)
„Az Úr irányítja annak az embernek a lépteit, akinek az útja tetszik neki. Ha elesik is, nem marad fekve, mert az Úr kézen fogja.”
(Zsoltárok 37: 23-24 )

(Forrás: 7Day Doubt  Diet, http://reneeswope.com/aconfidentheart/ used with permission)








Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések