Növekedjetek a kegyelemben

Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre.

 (II. Korintus 3:18)


Nemrég kaptam levelet egy régi iskolai barátomtól. Huszonöt évnyi barátság után, jó volt olvasni, hogy még mindig növekszik az Úrban. Különösen megérintettek záró szavai: "Növekedj a kegyelemben." El kezdtem gondolkodni, hogy miként is növekedtem a kegyelemben az elmúlt év során? Mi ennek a növekedésnek a mércéje?

J.C. Ryle püspök így fogalmaz:  "Amikor a kegyelemben való növekedésről beszélek, akkor arra gondolok, hogy növekszik a foka, mérete, ereje, vitalitása és hatalma azoknak a kegyelmeknek, amelyet Isten Lelke a szívünkbe helyez. Amikor arról beszélek, egy egy ember miként növekszik személyesen a kegyelemben, akkor egyszerűen azt értem alatta, hogy a bűn felismerése és bűntudata mélyebbé válik, a hite erősödik, a reménye fényesedik, a szeretete mélyül, a lelkisége pedig szembetűnőbb az adott személynek. Jobban ráhangolódik Istenre a szívében, és ez a tény a gyakorlati életében is visszatükröződik. Erőről erőre, hitből hitbe, kegyelemből kegyelembe lép."

Bűnfelismerésed mélyült az elmúlt évben? A reményed fényesebbé vált? Jobban ráhangolódtál szívedben Istenre?

Az Úr képére és hasonlatosságára átváltozhatunk, és ez évről évre fejlődést hozhat az életünkben. A változás lehetséges, és a megújult élet megragadható számodra is. Ez pedig a következőképpen történhet: Tartózkodj az Úr dicsőségének jelenlétében, és növekedni fogsz a kegyelemben.

Úr Jézus, felséges, ragyogóan tökéletes és tiszta jelenlétedben szeretnék időzni a mai napon. Kérlek formálj olyan személyiséggé, akivé tenni akarsz, miközben a kegyelmedben növekszem.
(Forrás:Joni and Friends Daily Devotional, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések