Jeremy

"Hallod, mit mondanak a gyerekek?" Jézus pedig így válaszolt nekik: "Hallom. Sohasem olvastátok: Gyermekek és csecsemők szája által szereztél dicséretet?"
(Máté 21:16)
Miller tanárnőnek sok diákja volt egy keresztény iskolában, de senki sem volt annyira fárasztó mint Jeremy. Tizenkét éves volt, szellemileg kissé sérült, és nem sikerült a másodikos tananyagnál tovább lépnie. Miller tanárnő újra és újra megpróbálta Jeremyt egy speciális osztályba áthelyezni, de a szülők ragaszkodtak ahhoz, hogy gyermekük az osztálytársaival maradhasson. Ez nagyon bosszantotta a tanárnőt, hiszen tizennyolc másik gyerek tanulmányait is felügyelnie kellett.

Miután az egyik nap a Feltámadásról beszélgettek az osztályban, a tanulóknak egy otthoni feladatot adott. Mindenki kapott egy-egy nagy műanyag tojást, és arra kérte a gyerekeket, hogy tegyenek a tojásba valamit, ami számukra az életet jelentette. A tanulók lázasan tervezgettek, kivéve Jeremyt. A tanárnő azon tűnődött, hogy megértette-e egyáltalán a tanítványa az instrukciókat?

Másnap a gyerekek meghozták a tojásokat, nevetgélve mesélték, hogy milyen meglepetés rejtőzik bennük. Egyik tojásban egy virág volt, a másikban egy műanyag lepke. A harmadik egy mohás követ rejtett. Amikor a tanárnő Jeremihez ért, és kinyitotta a tojást, azt üresen találta. Miller tanárnő arra gondolt, hogy a gyermek valószínűleg nem fogta fel, hogy mit kellett csinálni. Nem akarta megszégyeníteni a sérült kisfiút, így csendben félretette a tojást.

"Tanárnő! Nem tetszik beszélni a tojásomról?" - kérdezte. "De a műanyag tojásod üres" - hangzott a válasz. "Igen, de hát Jézus sírja is üres volt." - mondta Jeremy.
 
Miközben a gyerekek kiszaladtak az udvarra, a tanárnő a teremben maradt, könnyeit törölgette. Mindvégig azt gondolta, hogy csupán időpocsékolás Jeremy oktatása, és közben a kisfiú olyan bölcsességre tett szert, amivel túlszárnyalta osztálytársait. Három hónap múlva Jeremy meghalt. A részvétüket kifejezők, akik megjelentek a temetésen, csodálkozva látták, hogy a kisfiú koporsóján tizenkilenc műanyag tojás volt. Mindegyik üresen állt.




(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések