"Széles helyet keress sátradnak, feszítsd ki sátorponyváidat teljes szélességükben! Húzd meg köteleidet, erősen verd le cövekeidet!"

(Ézsaiás 54:2)
Az ószövetségi Júda királyságának fejbekólintásra, felrázásra, észhez térítésre volt szüksége. Fellázadtak Isten ellen, és Ő megítélte őket Ézsaiás próféta és egy idegen nemzet által.

Megérdemelték a fenyítéket, de Isten épp oly bölcs volt akkor, mint amilyen bölcs a jelenben is. Egyszerűen felnyitotta a szemeiket, hogy valóban lássanak.

"A fájdalmatok miatt szűk látókörűen szemlélitek a dolgokat."- mondta nekik. "A hiányaitokra fókuszáltok: a nemzet, a hatalom, az egység és a hadsereg hiányára."  Tegyétek ezeket most félre. Szélesítsétek a sátraitokat, húzzátok szét a cövekeket, és tegyetek úgy minta mindezeket birtokolnátok. Mert ezekkel mind-mind rendelkeztek! Megkaptátok a hatalmas nemzetről szóló próféciát. Élvezhetitek el nem múló szeretetemet, bocsánatomat, erőmet. Megkaptatok személyesen Engem!"

Időnként szükségem van erre a megközelítésre, mert könnyen elfáradok. Ilyenkor vissza szeretnék húzódni az önsajnálat, a csalódottság és harag "sátrába". Ezek a kis sátracskák nagyon kényelmesek. Annak ellenére, hogy elég sötétek és szűkek, mégis vigaszt találok bennük.

De ez az állapot nem tart sokáig, mert Isten figyelmeztet az Ézsaiás könyvének 54. fejezetének 5. versén keresztül. A Teremtőm az én vőlegényem is egyben, Aki vágyik a velem való közösségre egy nagyobb sátorban, hogy terjedhessen az Ő királysága. Ha engedelmeskedem, akkor egy friss fuvallat által erőt nyerek, hogy kezelni tudjam a bennem dúló önsajnálatot, aggódást és haragot. Így tudok megújulni.

Uram, kérlek szélesítsd látókörömet a mai napon. Segíts, hogy a Te szemszögedből vegyem észre a nap áldásait és fényét. Terjeszd ki messzire a sátram reménység cövekét, és alakítsd úgy életemet, hogy az Általad látott lehetőségeket meg tudjam élni.
 (Forrás:Joni and Friends Daily Devotionals, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések