2012.szeptember 10. Teáscsésze teológia

Isten mindannyiunkat különleges egyedi teáscsészének teremtett. Lehet, hogy antik csésze vagy, rózsákkal kifestve, arannyal díszítve. Előfordulhat, hogy csupán egy hétköznapi csészének tekinted magadat - a mindennapi használatban kicsorbultnak. Ne feledd, hogy a nehéz, de törhetetlen, ellenálló és nagy űrtartalmú pléh bögrére is szükség van!

Isten megtölti csészénket azokkal a dolgokkal, amit a legjobbnak ítél. Kirendeli, milyen legyen a testi és lelki felépítésünk, képességeink, körülményeink, feladataink és kapcsolataink.

Persze, nem mindig tetszik nekünk, amit a csészénkbe töltenek. Emlékszel az Úr Jézusra a Gecsemáné kertjében? Amikor látta a rá váró szenvedést, így könyörgött: "Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat, mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied." (Lukács 22:42) Krisztus fogta a csészéjét, felemelte Isten elé, és ezt mondta: "Elfogadom a sorsomat. Áraszd belém erődet, hogy megihassam."

Minden csészének, az értékes kínai porcelánnak és az egyszerű durva agyagnak is van füle. Isten belehelyezte sorsunkat a csészénkbe. Vagy úgy döntünk, hogy megfogjuk és fölemeljük Istenhez, miközben ezt mondjuk: "Elfogadom a sorsomat, elfogadom ezt a csészét", vagy úgy döntünk, hogy darabokra törjük a csészét: "Isten, visszautasítom sorsomat. Ez a csésze nem megfelelő méretű számomra, nem tetszik, amit beletettél. Majd én irányítom a saját életemet."
(részlet Linda Dillow könyvéből)Pearlringcup


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések