2012. szeptember 26. SZEREPEM ELFOGADÁSA

MINDEN SZEREPBEN REJTŐZNEK LEHETŐSÉGEK

Gondolkozzunk együtt egy kicsit, miért jött Jézus a földre? Több válasz is lehetséges. Jézus elmondta jövetelének elsődleges okát: "az Emberfia nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem, hogy ő szolgáljon, és életét adta válságul sokakért." (Mt.20:28)

Tőled és tőlem azt kéri, hogy ugyanez legyen a mi célunk is Jézus megalázta magát, és a szolga szerepét vállalta magára. Kijelölt szerepét arra használta, hogy szolgáljon a környezetében élőknek, végül pedig a saját életét adta ajándékul. Nem gondolom, hogy közülünk sokan gondoltak volna már korábban is erre, de ha mégis, akkor ennek át kellett volna formálnia magatartásunkat.
Dr. Larry Crabb Egybeszerkesztve című könyvében azt írja, hogy egy feleség vagy szolgálja, vagy manipulálja férjét annak érdekében, hogy saját akaratát érvényesítse. Melyiket választottad: szolgálsz vagy manipulálsz?
Az egyedülálló nők is választhatják, hogy másokat szolgálnak. Nem kell ahhoz házasságban élni, hogy adhassunk másoknak!
Az anyák is választhatnak, hogy a tőlük telhető legjobban nevelik, gondozzák gyermekeiket, és ajándéknak tekintik a velük töltött időt, vagy pedig már várják a napját amikor kirepülnek otthonról.
Isten a nőket az élet hordozásával bízta meg, függetlenül jelenlegi szerepüktől. Azok a nők, akiknek nincs gyermekük, választhatják azt, hogy elkérik Istentől a lelki anyaság, a kereszt-vagy a nevelőanyaság kiváltságát.
Ha megelégedett nők szeretnénk lenni, el kell fogadni osztályrészünket, Isten által kijelölt szerepünket. Meg kell hoznunk azt a döntést, hogy életünkben a pozitív dolgokat tartjuk szem előtt. Ha nem így teszünk, elégedetlenek leszünk, akik mindig valami mást akarnak, mint amit kaptak. (Linda Dillow)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések