2012. szeptember 27. SZEREPEM ELFOGADÁSA

MIT KÉR TŐLÜNK ISTEN?

Mi alapján ítél bennünket Isten a Tőle kapott szerepünkben? A siker? A tökéletesség? Az ige elmondja: "Márpedig a sáfároktól elsősorban azt követelik, hogy mindegyikük hűségesnek bizonyuljon" (1Kor. 4:2)

A hűséget méri Isten! Nem kell tökéletesnek és sikeresnek lennünk az Ő szolgálatában - csupán hűségesnek. Megbízatást kaptunk. Sok mindent bíztak ránk: természetes ajándékainkat, lelki javainkat, anyagi forrásainkat. Istentől kapott szerepünk is egy megbízatás. Szeretetében adta nekünk az egyedülállóság, házasság vagy az özvegység ajándékát. Szuverén hatalmában eldöntötte, hogy e szerepben tudjuk a legjobban megdicsőíteni Őt.
Bízol-e benne, hogy sorsodat, osztályrészedet az Ő szerető kezéből kapod? Úgy döntesz-e, hogy kijelölt szerepedben másokat fogsz szolgálni? Kész vagy-e elmondani ezt az imát? :


Szent Atyám! Ismered szerepem örömeit, nehézségeit. 
Bevallom, hogy harcoltam az ellen amit adtál nekem.
Ajándékozz meg azzal az erővel, hogy szolga legyek.
Ó Istenem! Nagyon szeretnék hűséges lenni hozzád.
Ajándékként fogadom szerepemet.
Taníts meg, hogy,
"hagyjam abba a vágyakozást, és tudjam meg, hogy 
Te Isten vagy."

(Linda Dillow)



Megjegyzések

  1. mit kiván tőled istened,az úr?
    őt dicsérje éneked,mert ő a te istened,aki azokat a nagy és félelmetes dolgokat tette veled,amelyeket saját szemeddel láttál.
    /5 mózes 21 /
    hát velem tényleg félelmetes dolgokat tett, minden nap hálás vagyok neki,hogy nem hagyott,hogy belehaljak a függőségeimbe!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések