2012. szeptember 11. Körülményeim elfogadása

SÁR VAGY CSILLAGOK

 Sokan mondják rólam: Nem segít rajta Isten!
 De te, Uram, pajzsom vagy nekem, dicsőségem, aki fölemeled fejem. (3.Zsoltár 3,4)



Megítélés kérdése, hogy életünket pozitív vagy negatív szemszögből szemléljük. A veled történt eseményekről írhatsz lelkendező beszámolót, de egy kijózanítóan lehangolót is. Mindkettő igaz lehet, a különbség csak a szemléletben van.
Hogyan osztályozod életedet? Szánj rá most egy kis időt, és sorold fel azokat a pozitív és negatív dolgokat, melyeket Isten megengedett életedben! Csinálj két oszlopot, és mindenképpen írd le a lényeges eseményeket.
Most szeretnék feltenni neked egy kérdést, melyet magamnak is gyakran felteszek: Melyik listára gondolsz többet?
Sokat hasonlítunk ahhoz a fiatalasszonyhoz, akiről a következő történet szól:

Élete nem úgy alakult, ahogy remélte. Amikor hozzáment szíve választottjához, aki a tengerészetnél szolgált, úgy gondolta, hogy nagyon romantikus és izgalmas lesz idegen országokban lakni, és körbeutazni a földet. Két évvel később azonban már nagyon magányos és elégedetlen volt. Írt egy panaszokkal teli levelet az édesanyjának. Nem voltak barátai, csak angolul beszélt, és nyelvtanulást is időpocsékolásnak tartotta, hiszen bármelyik nap jöhetett az értesítés, hogy tovább kell költözniük. A legrosszabb mégis az volt, hogy a férje soha nem volt otthon. A levelet a következőkkel fejezte be: "Már nem bírom tovább, hazamegyek."
Bölcs édesanyja csupán egy kétsoros választ küldött:

"Két nő nézett ki a börtön rácsain keresztül,
Az egyik sarat látott, a másik csillagokat.

Ez a bölcs asszony feltárta lánya előtt a megelégedettség titkát.Mindannyiunk előtt ott a választás lehetősége, hogyan szemléljük életünket: Tekintetünket irányíthatjuk a sárra, vagy felemelhetjük a szemünket, és nézhetjük a csillagokat. Minden nő életében vannak időszakok, amikor börtönben érzi magát. Isten azt akarja, hogy te és én eljussunk a megelégedettségre, még mielőtt körülményeink megjavulnának.
(Linda Dillow)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések