Mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. (II.Korintus 4:18)

Mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. (az angol fordítás még a következő szavakat tartalmazza: A nehézségek hamarosan elmúlnak, de az eljövendő öröm örökké fog tartani.) II.Kor. 4:18


Annak érdekében, hogy elmeneküljünk a a dél Floridai brutális nyári forróság elől, családunk a gyönyörű észak Karolinai hegyekben keresett felfrissülést. A jéghideg hegyi patakok vízében szinte zsibbadásig hűtöttük le kezünket és lábunkat, és megpróbáltunk a lehető legtöbb időt a szabadban tölteni, hogy átjárjon bennünket a hűvös, friss hegyi levegő. A Blue Ridge Parkway az egyik kedvenc túrázó helyünk volt, így egy egész napos programot terveztünk itt, amelybe belefért néhány új túraútvonal felfedezése, egy piknik és a gyönyörű történelmi gyarmati otthon, a Carl Sandburg meglátogatása.

Arra ébredtünk, hogy az előző nap csodálatos időjárását szemerkélő eső és köd váltotta fel. De ez a változás nem térített el bennünket eredeti tervünktől. Már évek óta visszatérő vendégek voltunk Észak Karolinában, és jól tudtuk, hogy a köd még nyáron is gyakran előfordulhat, így hát felpakolva kocsinkat a hegy felé vettük az irányt.

De ahogy Sandburg felé közeledtünk, a köd egyre sűrűbbé vált annyira, hogy mire megérkeztünk, alig találtuk meg az ajándékbolthoz vezető járdát, ahol a belépő jegyeket lehetett megvásárolni. Így hát elhatároztuk, hogy a látogatást egy másik napra tesszük át. Mivel a bolt a közelben volt, úgy gondoltuk, hogy körbenézünk egy kicsit az üzletben.

Az ajándékbolt tulajdonosa kedvesen köszöntött bennünket, és megkérdezte, hogy szeretnénk-e jegyet vásárolni az egy óra múlva induló túrára. Nem túl diplomatikusan így válaszoltam: "Ugye most viccel? Nem látja, mi a helyzet odakinn?" A tulajdonos mosolyogva válaszolt: "A ködre gondol? Rövid időn belül ki fog tisztulni az idő. Szóval, hány jegyet parancsolnak?" Nem szeretem az erőszakos üzletembereket, még akkor sem, ha azok kedvesek-, így aztán a következőt válaszoltam: "Mielőtt döntenénk, inkább megvárjuk, hogy fog alakulni az időjárás." Bizonyos voltam abban, hogy a vastag köd egész napon át be fogja borítani környéket.

A polcok között elvesztettem időérzékemet, így hát meglepődve figyeltem fel a tulajdonos hangjára: "A túra 15 perc múlva indul. Most van az utolsó lehetőség a jegyek megvásárolására." Kiléptem a szabadba, és csodálkozva láttam, hogy a köd tényleg eloszlóban volt, és az ég lassan láthatóvá vált. Nem hittem a szememnek! Néhány percen belül már fényesen sütött a nap, mintha a köd sohasem létezett volna.

Időnként úgy tűnhet, mintha a kétségbeesés köde, vagy a félelem sötétsége állandóan az életünket terhelné. Istenünk ígéreteit elnyomják a bennünket körbevevő nehézségek. Mi pedig a krízist átkozzuk, ahelyett, hogy Istent dicsőítenénk a krízisben. A sérülésünk és fájdalmunk elnyomja hitünket, és elfelejtkezünk arról a tényről, hogy ez a föld nem az otthonunk, és a problémák csak ideiglenesek. Emeld fel a tekintetedet, barátnőm! Szíveddel és gondolataiddal Istenre figyelj, mert Ő veled van!

Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta. 
(121. Zsoltár 1,2.vers)
 
Uram, szükségem van a segítségedre. Belefáradtam abba, hogy a saját erőmből igyekszem megoldani problémáimat. Segíts, hogy tekintetemet mindig Rád irányítsam. Segíts emlékeznem arra, hogy erőd és hatalmad több mint elegendők hogy szembenézzek a nehézségeimmel. Amikor félek, segíts, hogy bizalmamat egyedül Beléd vethessem. Jézus nevében, Ámen.
 
Most te következel:

Olvasd el Ézsaiás 51:6-ot: "Emeljétek szemeteket az égre, tekintsetek le a földre, mert az ég szétfoszlik, mint a füst, és a föld szétmállik, mint a ruha, lakói pedig úgy elhullnak, mint a legyek. De az én szabadításom örökre megmarad, és igazságom nem rendül meg."

Mit mond ez a vers a földi javak és értékek fontosságáról, összehasonlítva a ránk váró mennyei öröm reményével?

Milyen félelmekkel küzdesz a mai napon? Milyen lépéseket kell tenned, hogy győzelmet találj ezen érzések felett?

Olvasd el, és tanuld meg a következő verseket. Amikor félelmek vesznek körül, hangosan ismételd el ezeket a szavakat és imádkozz Istenhez:

Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban.
(Zsolt. 46:2)

Mert te voltál a segítségem, szárnyad árnyékában ujjongok. Ragaszkodik hozzád lelkem, jobboddal támogatsz engem. 
(63. Zsoltár 8,9)

Vezetem majd a vakokat olyan úton, amelyet nem ismertek, ismeretlen ösvényeken viszem őket. A sötétséget világossággá változtatom előttük, a rögös utat simává. Ezeket a dolgokat véghezviszem, nem mulasztom el. 
(Ézsaiás 42:16)
 
 (Blue Ridge Parkway, Észak Karolina)

(Forrás: December 27, 2013, Fogged in?, Mary Southerland
Copyrighted by Girlfriends in God, Inc. 2013
Used with permission

Megjegyzések

  1. szerintem ez a fordítás így rossz!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Név Nélküli Olvasónk!

    Köszönjük észrevételedet. Hisszük, hogy segítő és építő szándékkal tetted meg. Ha rossznak tartod a fordítást, és meglátásod szerint, Te jobb munkát tudnál végezni, örömmel vesszük segítségedet és munkádat! Kérünk jelentkezz e-mail címünkön: csendespercekistennel@gmail.com
    Várjuk jelentkezésedet és fordítói munkádat! :-)
    Szeretettel üdvözlünk:
    A Blog szerkesztői

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések