Karácsony külföldön

...ebben a két szóban benne van minden. Karácsony egy új országban, karácsony egy idegen helyen. Az ünnepek közeledtével mindig tele van a szívem ezer meg ezer emlékkel, gondolattal. Ahogy nem is olyan régen meg otthon karácsonyoztunk, barátokkal, családdal készültünk az ünnepekre... Az adventi időszak mindig sok tervezgetéssel, a családban sütés-főzéssel, a barátokkal forralt borozással és karácsonyi vásározással telt... Ez már a harmadik karácsonyom otthontól távol. Azóta férjhez mentem, egy új szerepbe kerültem. Hogy tudok majd most karácsonyi hangulatot teremteni kettőnknek ott, ahol "egyedül" vagyunk, család es barátok nélkül, ahol nincs igazi tél sem?
Feltettem magamnak a kérdést, ebben a helyzetben mi az, amivel bensőségessé, meghitté tudom varázsolni a karácsonyt magunk körül? Mi az, amit otthonról hoztam a szülőktől, nagyszülőktől, és amiért most, elég messze tőlük, nagyon-nagyon hálás vagyok?
 
A finom sütemény illata, az otthonunk feldíszítése, az esti gyertyagyújtások, a bensőséges hangulat megteremtése... Átadni ezeket szavakban nem nagyon lehet. Az ünnepeket megelőző nagytakarítás nem volt a kedvencem soha, de most latom miért "szokás" nálunk ezt "pont" az ünnepek elé időzíteni. Ahogy a házunkat, lakásunkat, alaposan kitakarítjuk, úgy ne felejtsük el a szívünket, lelkünket is meg kell tisztítani a felesleges "portól".

"Tisztítsátok meg lelketeket az igazság iránti engedelmességgel képmutatás nélküli testvérszeretetre, egymást kitartóan, tiszta szívből szeressétek" (1 Péter 22 - Új Magyar Fordítás)

Az adventi készülődés során nagy a sürgés-forgás, ajándékok vásárlása, karácsonyfa-állítás. Ahogy vasárnaponként meggyújtunk egy-egy gyertyát, emlékezzünk, mit mond az Úr nekünk. Emlékezzünk, ahogy a gyertyákat meggyújtjuk, fényt, világosságot ad nekünk, úgy mi magunk is világosság legyünk.

"Úgy fényljék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, es dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat" (Máté 5:16)

Ma mar Advent negyedik vasárnapját ünnepeljük. Hamar eljön karácsony napja is, amikor felöltözünk ünnepi ruhánkba, hogy megemlékezzünk az Úr Jézus születéséről, családunkkal pedig megüljük az ünnepi vacsorát.
Emlékezzünk - öltöztessük fel lelkünket az Úr igéjével; emlékezzünk - hogy az Úr mit tett értünk, hogy Ő minket előbb szeretett.

"Öltözzétek fel az Úr Jézus Krisztust" (Rom.13:14)

Pár nap van csak karácsonyig. Álljunk meg egy percre a napi teendőink között es emlékezzünk milyen hatalmas is a mi Istenünk! Aki a Fiát adta értünk. Akinek születését most ünnepeljük. Aki Betlehemben, egy jászolban jött a világra, hogy a mi Megváltónk legyen! Hogy nekünk hozza el a Jóhírt, hogy nekünk legyen Szerető Atyánk es Urunk, aki figyel ránk, es gondoskodik rólunk nap mint nap. Milyen hatalmas ajándékot kaptunk tőle! Naponta kegyelméből es irgalmából élünk. A mi szerető Urunk, bárhol is vagyunk a világban, velünk van. Mindennap.

"Mert született nektek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus, a Dávid városában." (Lukacs 2:11)

Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok Nektek, és az egész családnak!

Eszti
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések