" Maga az Úr megy előtted, Ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj"

Cambridgeben  már három hete felkapcsolták a karácsonyi díszeket és a Halloween elmúltával máris minden piros, zöld meg arany. Angyalkák, télapók az ablakokban, és az üzletekben November óta karácsonyi zene szól. Emlékeztetve az embereket arra, hogy "mindjárt" itt a December 25, és jön a rohanás. Idén annyira el voltam havazva az egyetemi teendőimmel és személyes problémáimmal hogy mindezt csak pár napja vettem észre, és akkor is csak azért mert a főnököm szólt pénteken, hogy készüljek a szombatra, (a kávézóban a legforgalmasabb nap a héten) mert az emberek megkapták a hó végi fizetésüket és mindenki most fog elindulni vásárolni. Erről aztán az is eszembe jutott, hogy "jaj ne, mindjárt itt a Karácsony, időm sem volt még arra gondolni hogy kinek mivel készülök, vagy hogy a házat mikor dekorálom fel". Még három év után is, ha nagyon sokan vannak a kávézóban és én viszem a műszakot, bepánikolok, hogy mindent kézben tudjak tartani. Mindig legyen elég süti és szendvics kirakva, az asztalok legyenek tisztán tartva, az üdítős hűtő legyen feltöltve, a dolgozóknak pedig járjon ki a 30 perces szünet... persze a vasárló nem érezhet ebből a pánikból semmit, csak a mosolyt és kedvességet láthatja rajtam. Mielőtt elindultam munkába, imádkoztam Istenhez, átadtam Neki a félelmeimet, és kértem erősítsen meg. Aznap ezt az igét kaptam:
" Maga az Úr megy előtted, Ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj" (5Móz. 31:8)
Az év legforgalmasabb szombatját "éltük túl" a múlt héten, és mindebből semmit nem tapasztaltam, mert egész nap jó kedvem volt, nem volt időm stresszelni, és minden csak úgy "folyt" a maga rendje szerint. Ahogy viszont elnéztem ezt a rengeteg embert az 5,6,7 és még ki tudja mennyi hatalmas zacskóikkal, (volt akinek az asztalát nem tudtam megközelíteni) arra gondoltam hogy megállunk-e elgondolkodni, hogy mi a Karácsony üzenete? Ez a rengeteg ember vajon boldog-e, vagy csak egy álarc mögé bújnak? Az embereket tényleg csak az ajándékok levadászása és a sok étel/ital beszerzése foglalkoztatja? Ha megkérdeznénk az embereket hogy mit jelent számukra a Karácsony, mit felelnének? Abba bele gondolunk-e hogy lehet másnak fájdalmas ez az ünnep? Lehajolunk-e  másokhoz, ahogyan Isten is értünk nyúl?
 
Köszönöm Istenem, hogy Hozzád bármikor fordulhatok és hogy Te annyira szeretsz minket az összes hibáinkkal együtt hogy az egyetlen Fiadat küldted értünk!

 (Bikádi Laura)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések