Törött csészék

"Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak."

2 Korinthus 4:7

A minap tavaszi nagytakarítást csináltunk egy barátommal. Miközben a szekrény mélyére nyúlt, véletlenül elejtett egy csészét. Nem tört össze, de a pultra esés elég volt ahhoz, hogy megrepedjen. Azon gondolkodtam, hogy megmentsem-e, de végül úgy döntöttem, hogy kidobom. Isten viszont megmenti a törött csészéket. Sőt, a törött edények gyakran a leghasznosabb eszközei. A mai igevers úgy hangzik, mintha ez az ő javítási kézikönyve lenne. Azt mondja nekünk, hogy Isten törékeny edényekbe önti a kincsét, amelyek hajlamosak összetörni. Így mindenki tudni fogja, hogy Isten él bennünk.
Egy nyaktörés megtanított erre. De egy összetört szív is. Időnként, akár bénulásom fájdalmában, akár lelki fájdalmamban, Istenhez fordultam, és sóhajtozva azt mondtam: "Feladom. Semmit sem tudok jól csinálni. Fogalmam sincs, hogyan húzzam ki magam ebből a zűrzavarból". A világ erre azt mondaná: "Igen, haszontalan vagy". Az ördög azt mondaná: "Én megmondtam." De Isten azt mondja: "Már vártam, hogy eljöjj hozzám a megtört állapotodban. Hadd gyógyítsalak meg. Szükséged van a segítségemre, mert nélkülem nem tehetsz semmit."
Mi több, a Zsoltárok 51:17 azt mondja nekünk, hogy Isten felhasználja a megtört életet: "Isten előtt a töredelmes lélek a kedves áldozat. A töredelmes és megtört szívet nem veted meg, Istenem!". Ne szégyelld, hogy összetört vagy. Isten olyan edényeket keres, mint te, amelyeken keresztül megmutathatja ragyogását. Ne feledd, ha Isten kegyelméről van szó, még az összetört poharak is csordultig telhetnek.


Köszönöm, Istenem, hogy nem dobtad el a megtört életemet, hanem megbecsülted és megváltottad. Használd az én összetörtségemet arra, hogy másokon segítsek.

Broken Cups, Joni Eareckson Tada
More Precious Than Silver
1998
Zondervan
https://www.stocksy.com/225014/broken-cup

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések