Nézz a második Ádámra

"Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való. Amilyen a földből való, olyanok a földiek is, és amilyen a mennyből való, olyanok a mennyeiek is. És amint viseltük a földinek a képét, úgy fogjuk viselni a mennyeinek a képét is."

1 Korinthus 15:47-49

Amikor az emberek megkérdezik, hogyan tudok mosolyogni törött nyakam, bénulásom, krónikus fájdalmaim és a rákkal vívott csatáim ellenére, a válaszom mindig visszautal Krisztusra és a gyötrelmes fájdalomra, amit a keresztre menet, majd a halálában elszenvedett. Jézust megalázták, megkorbácsolták, és olyan bűnnel vádolták, amelyet soha nem követett el.
A Márk 15-ben a katonák bevitték Jézust a helytartóságba, összehívták az egész őrséget, és bezárták az ajtót - már ettől a ténytől is kiráz a hideg. Néha elgondolkodom azon, hogy Márk talán túlságosan szűkszavú, amikor nem meséli el mindazt, amit azok a kegyetlen római katonák tettek Jézussal.
Könnybe lábad a szemem, amikor eszembe jut, hogy Krisztus milyen elképzelhetetlen szenvedéseket viselt el. De Jézus halála és feltámadása által reményem van - teljes bizonyossággal -, hogy ez a test csak átmeneti. A Biblia azt ígéri nekem az 1 Korinthus 15-ben, hogy testem és vérem romlandó, és egy napon romolhatatlan testem lesz, csodálatos és élő, káprázatos ragyogással.
Alig várom azt a napot! Új, megdicsőült lábaimmal Jézushoz fogok futni, és térdre borulok Királyom előtt. Meggyógyult karjaimmal átölelem Megváltóm átszúrt kezeit. De leginkább az új szívemnek fogok örülni. Ez a szív mentes lesz a bűntől, a bánattól és az önzéstől. A mennyben csak a legjobbat fogom gondolni Istenről és másokról. A mennyben a szeretetem tiszta és egyre növekvő lesz. A bűn minden nyomát kiirtják, és helyébe olyan gondolkodásmód lép, amely teljes mértékben az Ő dicsőítésére törekszik.
A bűntől való szabadság bármikor jobb, mint egy új test. És az ígéret, amit Jézus halálában és feltámadásában kaptam, felér minden bénulással, minden állkapocs-hasogató fájdalommal és a rákkezelés minden utolsó darabkájával. Jézus mindent megér!


Imádkozzatok velem: Uram, Istenem, a nehézségek, amelyekkel ma szembesülök, akár külső nyomás, akár saját bűneim miatt, köszönöm, hogy látod nyomorúságomat és meghallod kiáltásomat. Dicsérlek téged azért, amit Jézus Krisztus elszenvedett, hogy ismered a fájdalmamat, és megígérted, hogy velem leszel ezen keresztül. Ébreszd fel bennem annak tudatát, hogy mit tett értem Jézus, hogy a Szentlélek erejében tudjak örülni a szenvedésemben, ahogyan Pál apostol beszél a Rómaiakhoz írt levél 5. fejezetében.

Daily Devotional
Joni Eareckson Tada: Looking to the Second Adam
2023
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/1204135/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések