Kinek fáj a legjobban?

"Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől."

1 János 1:7

Egy apa újra és újra figyelmezteti a gyermekét, hogy tartsa magát távol a mosogató alatti tárolóktól. Egy nap azonban az apa besétál a konyhába, és látja, hogy kisfia sápadtan és eszméletlenül fekszik a padlón. A fiúnak valahogy sikerült lefeszegetnie a fedelet arról a régi rovarirtószeres flakonról. A mentősök néhány feszült perc után újraélesztik a gyereket. A következő napokban azonban a tragédia tovább folytatódik. Az orvosok jelentése szerint a fiú maradandó károsodást szenved. Bár a gyermeknek fogalma sincs arról, milyen lehetett volna az élete, ha nem engedetlenkedik, az apja élete végéig hordozni fogja fia engedetlenségének fájdalmát.
Alkalmazzuk ezt a történetet az Istennel való kapcsolatunkra. Ki érezte a legmélyebb fájdalmat az Édenkertben? Igaz, hogy Ádám és Éva rettenetesen szenvedett engedetlenségük miatt, és igaz, hogy gyermekeik szenvedtek a következményektől - ők még csak nem is értették, mi lehetett volna. Mi sem érthetjük meg. Bukott természetünktől elvakítva csak homályos fogalmunk van arról, hogy ez milyen következményeket okoz az életünkben.
De Isten mindent tud. Ő nemcsak azt látja, ami van és lesz, hanem azt is, ami lehetett volna. A Szentírás azt jelzi, hogy mélyebb gyötrelmet érez, mint amit te és én fel tudunk fogni. Ő az Atya, aki hordozza engedetlenségünk fájdalmát.
Hála érte egy csodaszert alkalmaztak. Krisztus vére a kereszten a bűn károsító hatásának ellenszere. Ezt mondja nekünk az 1 János 1:7. Mi, akik ilyen fájdalmat okoztunk Istennek ezért örömet, boldogságot és szövetséget kaphatunk, ha elfogadjuk a gyógymódját, és kapcsolatunk van a Fiával.



Atyám, Istenem, erősíts meg engem, és tegyél képessé arra, hogy Veled járjak és gyönyörködhessek a Te szívedben.

Who Hurts the Most, Joni Eareckson Tada
More Precious Than Silver
1998, Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/feny-eg-ejszaka-ur-1725041/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések