Mi a helyes megoldás?

”Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja.„
‭‭Jakab‬ ‭1‬:‭5‬ ‭


Ahogy hallgattam, hogy valaki bántó szavakat mond nekem, azon kaptam magam, hogy a nyakamban lógó kereszt nyakláncot dörzsölgetem. Ezzel egyidejűleg a csuklómon lévő vászon karkötőre pillantottam, és elolvastam a "Mit tenne Jézus?" feliratot. Az érzelmek kavarogtak, a gyomrom összeszorult, és csak arra tudtam gondolni, hogy mi a helyes válasz?




Egyszerűen kérjek bocsánatot, vagy próbáljak meg védekezni? Egyáltalán jogos volt-e a saját frusztrációm? Azt kívántam, bárcsak Jézus csodával határos módon megjelenne, és átadna nekem egy forgatókönyvet, hogy mit mondjak.

Milyen gyakran kerülünk olyan helyzetbe az életben, amikor nem tudjuk pontosan meghatározni, hogy mi a "helyes" válasz?

Nehéz családi dinamika, pénzügyi stressz, gyülekezeti konfliktusok, kapcsolati döntések... sok olyan terület, ahol azt kívánjuk, bárcsak azonnal hozzáférhetnénk Isten bölcsességéhez, hogy azt a helyzetünkre alkalmazzuk.




Uram, adj nekem bölcsességet, kérlek! Csendben imádkoztam, miközben a bántó szavak folytatódtak.




Abban a pillanatban nagy vigasztalást találtam Isten jóságában és hűségében az Ő Igéjében. Megígérte, hogy bölcsességet ad, ha kérjük - és nem csak egy csipetnyi jó gondolatot, hanem bőséges mennyiségű valódi megértést.




”Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja.„

‭‭Jakab‬ ‭1‬:‭5‬ ‭





Isten megígéri, hogy bölcsességet ad nekünk "szemrehányás nélkül", vagyis anélkül, hogy szidna vagy hibáztatna minket, amiért folyamatos vezetésére van szükségünk. Nehéz kapcsolatokban vagy körülmények között gyakran azon kapom magam, hogy ugyanazt a szégyendalt játszom: Mikor tanulod már meg, hogyan kell ezt másképp kezelni? Ehelyett Isten arra hív minket, hogy jöjjünk hozzá, és mondjuk: Uram, mutass nekem egy jobb utat!

Ez az ígéret pillanatról pillanatra bensőséges kapcsolatra hív Istennel. Ő minden helyzetben megadja nekünk a szükséges bölcsességet. Azt ígéri, hogy egy nehéz beszélgetés közepette, vagy amikor döntést kell hoznunk, hozzá fordulhatunk, hogy adja meg a hiányzó bölcsességet.




Nehéz beszélgetésem nem vezetett azonnali megoldásra. És ez így van rendjén. A pontos szavak vagy tettek helyett inkább arra volt szükségem, hogy emlékeztessenek arra, hogy Isten ismeri az igazságot, és Ő a végső védelmezőm. Kiáltásom után rájöttem, hogy a pillanatban a csend maradt a legjobb megoldás.




Barátom, mindannyiunk életében vannak olyan kérdések, amelyek bölcsességet igényelnek. Amikor nem tudjuk, mit tegyünk ... amikor azon tűnődünk, mit mondjunk ... keressük meg a keresett válaszokat Isten Igéjében. Jakab könyve nagyszerű hely a kezdéshez. Ez a gyakorlatias levél a Szentírásból biztosít minket arról, hogy Isten meghallgat és válaszol nekünk, amikor a szívünknek segítségre van szüksége ahhoz, hogy jól válaszoljon.




Drága Jézusom, olyan sok kérdésem van azzal kapcsolatban, hogyan kezeljem a kapcsolatokat és a helyzeteket. Köszönöm az ígéretedet, hogy nagylelkűen adsz bölcsességet, ha kérem Tőled. Segíts, hogy először Hozzád és a Te Igédhez forduljak a válaszokért, amelyeket keresek. Jézus nevében, Ámen.





Forrás:

What’s the Right Way To Handle This?
Daily Devotion
by Erica Wiggenhorn
March 19, 2024

Fotó :
Canva.com


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések