Márciusi szelek

A szél arra fúj, amerre akar; hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hova megy: így van mindenki, aki a Lélektől született."


János 3:8


Szeretem a márciusi szelet. Szeretem az illatát, amely a kora tavaszi virágok parfümjét hordozza, a munkáját, ahogy fúj és feszül a papírsárkány zsinórján, a hangját, ahogy suttog a fenyők között, vagy ahogy a nedves lepedőt a kötélen csapkodja.

Jézus is bizonyára szerette a szelet. El tudom képzelni, amint érezte, ahogy a hűvös szellő megérinti az arcát, majd meghallotta a levelek zizegését, egy közeli fa felé intett, és megjegyezte: " A szél fúj. Hallod a hangját. Nem tudod megmondani, honnan jön. Így van ez a Lélekkel is."

Nem csoda, hogy Jézus a szelet a Lélekhez hasonlította. A szél mozog. Ahogy a Lélek is. Az - vagy inkább azt kellene mondanom, hogy Ő - soha nem marad egy helyben. Mindig mozgásban van, és mindig kinyilvánítja a jelenlétét. És ha ez a Szent a mi életünk középpontjában él, akkor látni, érezni, sőt időnként szinte illatozni és hallani fogjuk a hatását. A Lélek folyamatosan tesz valamit bennünk. Ahogyan a fákon látjuk a szél jelenlétét, (bár magát a szelet nem látjuk), a környezetünkben élők is észreveszik és értékelni fogják a Lélek munkájának eredményét az életünkben.

Teljes képtelenség azt gondolni, hogy Krisztus Lelke benned van, de nem látod, nem érzed és nem tapasztalod a jelenlétét az életedben. A Szentlélek szent életet fog teremteni. Pál azt mondja a Galata 5:22-23-ban, hogy "a Lélek gyümölcse [vagy bizonyítéka] a szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség és önuralom".

Lépj ki a szabadba egy szeles márciusi reggelen, és figyeld meg, hogy a szél azzal jelzi a jelenlétét, hogy megmozgat mindent, amihez hozzáér.
Frissességet és tisztaságot hagy maga után. Ahogy megengeded a Léleknek, hogy megérintse az életedet, mások is megérzik majd a jelenlétét, és mélyen belélegezhetik az illatát. Hálát adnak majd Istennek... és köszönetet mondanak neked.

Érzem a rezdüléseidet az életemben, Uram. Mozdulj erőteljesen bennem. Fújj friss szelet a lelkembe, és söpörj el mindent, ami nem tetszik neked. Hadd váljak ettől mássá, és hadd lássa és vegye észre a környezetem a Te érintésedet a lelkemben.









Forrás: March Winds
By Joni Eareckson Tada

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések