Minden, ami a célom

"Az a célom, hogy egyre jobban megismerjem Krisztust, és megtapasztaljam azt az erőt, amellyel Isten feltámasztotta őt a halálból. Közösséget akarok vállalni Krisztussal a szenvedéseiben is. Egyre jobban hasonlítani szeretnék hozzá, még a halálomban is."

Filippi 3:10

Pál azt írja: "Az a célom, hogy egyre jobban megismerjem Krisztust." Igen, egyetértünk az apostollal. Szeretnénk Jézust jobban megismerni, jóban lenni vele. Nekem csak az a célom, hogy... megtapasztaljam az Ő feltámadásának erejét. Teljesen! Ki ne szeretné az Úr erejét az életében? Csak az a célom hogy... osztozhassak a szenvedéseiben. Uh, persze. Azt hiszem, a nehéz időszakok kis dózisban nem is olyan rosszak; mindannyiunknak szüksége van egy jó kis lélek-tisztításra időnként. Nekem csak az a célom... hogy egyre jobban elfogadjam a halálát. Várj egy percet; ne olyan gyorsan. Mint a mártíromság? Krónikus fájdalom? Visszautasítás és bántalmazás? Ennyire nem érdekel, hogy megismerjem Krisztust, valljuk be magunknak csendben.
Legtöbben szívesen megtapasztalnánk azt a fajta közelséget, amelyet Pál apostol élvezhetett Jézussal. Szeretnénk az ő hitével és jellemének erejével rendelkezni. Vágyunk arra, hogy ilyen nemesen éljünk, ilyen bátran beszéljünk, ilyen férfiasan küzdjünk a bűneink ellen. És ki ne szeretné, ha imáink úgy meghallgatásra találnának, mint Pál imái? De Krisztust megismerni mindig személyes meghívás arra, hogy Krisztussal együtt szenvedjünk. Senki sem léphet be az Úr bensőséges közösségébe anélkül, hogy előbb ne lépne be az ő szenvedésközösségébe. Pál tudta ezt, de ez nem tántorította el. A Krisztussal való közösség szépsége messze, messze felülmúlja a szenvedést.
Ne tántorodj el attól a vágytól, hogy megismerd Krisztust. Az Úr megígéri, hogy a keresésed során soha nem ad neked olyan próbatételeket, amelyekkel ne tudnál megbirkózni az Ő segítségével.  Azt akarja, hogy mélyen megismerd Őt, magát, és tudja, mennyi kell ahhoz, hogy magához szorítson.


Meg akarlak ismerni, Krisztus. Tudom, hogy ez nehézségekkel és fejfájással jár, de megismerni Téged - igazán megismerni Téged - megéri.


All I Care ForBy Joni Eareckson Tada
More Precious Than Silver
1998
Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/kezek-no-viragok-lany-92332/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések