Jézus soha nem veszít szem elől minket


„Amikor beesteledett, a hajó a tenger közepén volt, ő pedig a parton egyedül.” 
Mark 6:47

Amikor az élet összekuszálódik, úgy érezhetjük, mintha a Messiásunk eltűnt volna.

Pontosan ilyen helyzetben találjuk Jézus tanítványait, amikor Márk 6. fejezetét olvassuk. Közvetlenül azután, hogy Jézus csodálatos módon megetette az 5000 embert, a 12 tanítvány hajóra szállt, hogy a következő városba utazzon. De az erős szél miatt a víz nagyon háborgóvá vált. A tanítványok "erőlködtek az evezőkkel", ahogy az élet valósága ellenük fordult (Mark 6:48, NIV).

A Márk 6:48-ban "erőlködésnek” fordított görög basanizo (ejtsd: bas-an-id-zo) szó mélyebb tanulmányozása feltárja, hogy mennyire nyomasztóak voltak a körülmények. A basanizo azt is jelentheti, hogy "kínozni". Ezt a szót a Máté 8:6-ban a betegség okozta gyötrelemmel, a Márk 5:7-ben pedig a démoni megszállottsággal kapcsolatban látjuk. Márk egyértelműen azt akarta hangsúlyozni, hogy ezek az emberek milyen komoly zűrzavarral és küzdelemmel néztek szembe.

Ez a vihar félelmetes volt számukra. A hullámok nem csak a magasba tornyosultak és csapkodtak, mint ahogyan azt valószínűleg láttad, ha valaha is voltál már háborgó vizeken.

Ezek a hullámok kiszámíthatatlan módon robbantak körülöttük. Nem tudták tartani magukat vagy a hajójukat. Teljesen tehetetlenek voltak, és rettegtek.

Természetesen nem hibáztatom őket, hogy abban a pillanatban féltek. Néha nehéz ellenállni a félelemnek és nem engedni, hogy eluralkodjon rajtunk, nem igaz?

Annyira hálás vagyok, hogy még ha a viharjaink miatt el is veszítjük a reményt, Jézus soha nem veszít szem elől minket.

Míg a tanítványok a csónakban küzdöttek, Jézus a hegyen imádkozott. Onnan, ahol volt, Jézus látta a tanítványokat a tó közepén. ”Amikor beesteledett, a hajó a tenger közepén volt, ő pedig a parton egyedül. Amikor látta, hogy mennyire küszködnek az evezéssel, mert szembefújt a szél, hajnaltájban elindult feléjük a tengeren járva, és el akart menni mellettük.” Márk 6:47-48a

Szeretném, ha észrevennénk Jézus válaszát a tanítványoknak, akik félelemmel, nem pedig hittel kiáltottak, amikor feléjük ment a vízen. A Szentírás azt mondja, hogy "azonnal" megszólította őket, és így szólt: „Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!” (Mark 6:50, NIV) Nem kritizálta őket azért, mert féltek. Beszállt melléjük a csónakba.

Ugyanezt mondja neked és nekem is. Nem hagy egyedül a félelmeinkben. Ő bemászik mellénk, hogy ott legyen velünk.

És az Ő jelenlétével békesség jön. Ugyanaz az Isten, aki készségesen kinyilatkoztatta magát az embereknek a Bibliában, nekünk is ki akarja nyilatkoztatni békéjének teljességét és jelenlétének erejét.

Bármilyen szívfájdalmak közepette, amelyekkel ma szembenézel, imádkozom, hogy meglásd Őt. Barátom, az Úr közel van. Biztonságban vagyunk. Szeretve vagyunk. Ő lát minket.


Uram, ahelyett, hogy megrémülnék a saját kilátástalanságom közepette, segíts nekem észben tartani ezt a képet, hogy Te figyelsz engem és mindig velem vagy. Találjak bátorságot abban a bizonyosságban, hogy Te csodálatos jelenléteddel eljössz hozzám. Jézus nevében, Ámen.

Proverbs31 ministries / Jesus never loses Sight of us / by Lysa Terkeurst / kép: pinterest.com 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések